Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-NDP’er Misiekaba geeft zetel Surinaams parlement maandag terug

Geplaatst

op

Andre Misiekaba

André Misiekaba, nu gewezen ondervoorzitter en fractieleider van de NDP, zegt maandag zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA) op. In het verlengde hiervan zal hij ook zijn DNA-zetel teruggeven. Misiekaba legde op 28 juli 2020 alle functies binnen de NDP van Desi Bouterse neer en zegde per dezelfde datum het lidmaatschap van deze partij op.

Op woensdag 29 juli had Misiekaba een bespreking met oud-president en partijvoorzitter Bouterse over zijn uittrede uit de partij. “Het was een zeer bewogen gesprek. De NDP-voorzitter gaf evenwel zijn zegen aan mijn vertrek uit de partij.”

Misiekaba schrijft in een verklaring dat in de afgelopen tien jaar de NDP veel heeft gedaan om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen. Op ondermeer infrastructureel- en sociaal maatschappelijk vlak zijn er bergen verzet. Deze prestatie wordt extra aangedikt wetende dat de financiële middelen, als gevolg van de teruggelopen prijzen van goud en aardolie, bijzonder schaars waren. De COVID-19-crisis maakte het er niet makkelijker op, schrijft Misiekaba.

“Dat het volk ondanks alle inspanningen niet tevreden is over de verrichtingen van de NDP-regering is overduidelijk. Had de partij in 2015 landelijk ruim 117.000 Surinamers achter zich, viel zij in 2020 terug naar 65.862 stemmen; een terugval van circa 45 procent.”

De verschrikkelijke interne partijstrubbelingen zullen volgens Misiekaba vast een rol hebben gespeeld bij de enorme terugval. Deze strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest.

“Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Onder het bewind van tien jaar NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen. Ik dank de NDP voor de politieke scholing die ik mocht genieten. Voorts dank ik alle structuren van de partij die met mij hebben samengewerkt.”

Misiekaba bedankt ook alle mensen die in al de verkiezingen persoonlijk op hem hebben gestemd. “Er zijn verschillende (politieke) perspectieven die zich nu al hebben aangeboden. Ik vraag echter mij tijd van beraad en bezinning te gunnen opdat ik kan nagaan op welke wijze ik mij verder voor land en volk kan inzetten.”

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
zaterdag 1 augustus 2020 20:09

Deze idioot kan in alle rust van zijn ministers salaris en zijn dna vergoeding gaan genieten dat kunnen anderen die bijvoorbeeld op hem gestemd hebben niet zeggen. Nog verkondigd hij dat de ndp zoveel goeds heeft gedaan voor Suriname en volk.

Dan heb je weer een stel idioten die hem verwelkomen bij de abop als hij wilt.
Idioten halen een idioot binnen.

Brunswijck zit er omdat hij gedoogd wordt door de vhp ze konden niet anders.

ramharak.w.c
zondag 2 augustus 2020 00:42

Dit was het dan voor meneer Misikaba. Op de podium schreeuwde hij dat de n.d p zeker 34 zetel zou halen,niet meer uit te houden, wintie wat hij kreeg voor de verkiezing,ik denk dat de ruzie is begonnen binnens partij en ik denk dat meerdere zullen vertrekken. En dan gaat er nu zeker gepraat worden wat er allemaal gebeurd is bij deze boeven gangster bende. Abdoel En bouva en nog meerdere ,10 jaren was echt lang, nu is meneer Bouterse geen baas meer van Het republiek Suriname. Bouterse weet ook dat hij niet veel meer gaat kunnen doen. De n.d.p.… Lees verder »

ramharak.w.c
zondag 2 augustus 2020 00:58

Hoe deze Misikaba nu praat,alsof hun het land goed gingen regeren,kijk nu wat er op het laats is gebeurd, zijn dit mensen die zich ambtenaren noemen en zeggen wij houden van Suriname. Ze hebben bewust alles gedaan, wie is nou eerlijk geweest, ik zou het echt niet weten. Ik weet dat de regering en o.m. en politie,ze hebben allemaal tijd nodig. Er is te veel gesjoemeld en gestolen. Abdoel en Bouva en de Nationale Assamble. Ze hebben Hoefdraad,beschermd en ,hij heeft de kans gekregen om te vluchten en te onderduiken. We moeten niet gaan doen of de zaak van Hoefdraad,nu… Lees verder »

Sylvana Larijn
maandag 3 augustus 2020 09:01

Hij ziet nu pas dat er een kloof tussen arm en rijk is gekomen. In de tien jaar dat de ndp aan de macht was.
Judas zit zich nu zorgen te maken over zichzelf. Mijn mening ze hebben zich allemaal verrijkt.. Op sluiten en als wat ze in die tien jaar zichzelf hebben verrijkt juridische of pakken.
En als ze zien dat ze worden aan gepakt dan zal me zien dat ze allemaal proberen te vluchten uit hun switie srang…Advertentie

Suriname

41 coronabesmettingen in Surinaamse Penitentiaire Inrichting; 27ste coronadode

Geplaatst

op

Breaking News

Er zijn vandaag binnen de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan 41 personen positief getest op het coronavirus. Dit blijkt uit rapportage dat het outbreak managementteam heeft ontvangen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Naar aanleiding van deze zorgelijke ontwikkeling, hebben de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Politie en de minister van Defensie onmiddellijk acties ondernomen om de verdere verspreiding tegen te gaan.

De positieve personen zijn onmiddellijk afgezonderd van de rest en er wordt door een medisch team een analyse gemaakt van de medische conditie van de geïnfecteerde. Het ministerie van Justitie en Politie zal middels het instellen van een crisisteam de beheersing en het vervolgtraject bepalen.

De gemeenschap mag erop rekenen dat bij de beheersing rekening gehouden wordt met de gezondheid en veiligheid van een ieder. De penitentiaire inrichtingen werken volgens de richtlijnen en de situatie is vooralsnog onder controle.

Dode

In Suriname is ook de 27ste coronadode genoteerd. Verder zijn er in het afgelopen etmaal 89 besmettingen erbij gekomen. In Paramaribo alleen 64. Het totale aantal positief geteste personen in het land staat nu op 1.849. Er zijn momenteel 622 actieve cases. In het afgelopen etmaal zijn 166 testen uitgevoerd, waarvan 77 negatieve resultaten. Momenteel zijn er 97 personen in het ziekenhuis opgenomen en 33 genezen verklaard van het virus, waardoor het totale aantal is gestegen naar 1.194. Op de Intensive Care Unit worden 15 personen verpleegd, 613 personen zijn in isolatie en 343 anderen in quarantaine.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Korpschef Roberto Prade gehandhaafd

Geplaatst

op

Korpschef Prade

Minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie laat Korpschef Roberto Prade vooralsnog niet gaan. Dit maakte hij donderdag jongstleden duidelijk bij zijn eerste bezoek aan het Hoofdbureau van Politie aan de Duisburglaan.

Dit brengt duidelijkheid in de twijfels die er bij velen in de samenleving was over het handhaven van de korpschef bij het aantreden van het nieuwe bewind. Minister Amoksi zei dat hij samen met de korpschef er voor zal zorgen het Korps Politie te versterken, waarbij ook en vooral moet worden gedacht aan de Fraude Politie en de Narcotica brigade. Door deze afdelingen en andere te versterken zal het Korps Politie daardoor ook in zijn geheel versterkt zijn.

culturu.com

Lees verder

Meest gelezen