Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-NDP’er Misiekaba geeft zetel Surinaams parlement maandag terug

Geplaatst

op

Andre Misiekaba

André Misiekaba, nu gewezen ondervoorzitter en fractieleider van de NDP, zegt maandag zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA) op. In het verlengde hiervan zal hij ook zijn DNA-zetel teruggeven. Misiekaba legde op 28 juli 2020 alle functies binnen de NDP van Desi Bouterse neer en zegde per dezelfde datum het lidmaatschap van deze partij op.

Op woensdag 29 juli had Misiekaba een bespreking met oud-president en partijvoorzitter Bouterse over zijn uittrede uit de partij. “Het was een zeer bewogen gesprek. De NDP-voorzitter gaf evenwel zijn zegen aan mijn vertrek uit de partij.”

Misiekaba schrijft in een verklaring dat in de afgelopen tien jaar de NDP veel heeft gedaan om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen. Op ondermeer infrastructureel- en sociaal maatschappelijk vlak zijn er bergen verzet. Deze prestatie wordt extra aangedikt wetende dat de financiële middelen, als gevolg van de teruggelopen prijzen van goud en aardolie, bijzonder schaars waren. De COVID-19-crisis maakte het er niet makkelijker op, schrijft Misiekaba.

“Dat het volk ondanks alle inspanningen niet tevreden is over de verrichtingen van de NDP-regering is overduidelijk. Had de partij in 2015 landelijk ruim 117.000 Surinamers achter zich, viel zij in 2020 terug naar 65.862 stemmen; een terugval van circa 45 procent.”

De verschrikkelijke interne partijstrubbelingen zullen volgens Misiekaba vast een rol hebben gespeeld bij de enorme terugval. Deze strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest.

“Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Onder het bewind van tien jaar NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen. Ik dank de NDP voor de politieke scholing die ik mocht genieten. Voorts dank ik alle structuren van de partij die met mij hebben samengewerkt.”

Misiekaba bedankt ook alle mensen die in al de verkiezingen persoonlijk op hem hebben gestemd. “Er zijn verschillende (politieke) perspectieven die zich nu al hebben aangeboden. Ik vraag echter mij tijd van beraad en bezinning te gunnen opdat ik kan nagaan op welke wijze ik mij verder voor land en volk kan inzetten.”

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
zaterdag 1 augustus 2020 20:09

Deze idioot kan in alle rust van zijn ministers salaris en zijn dna vergoeding gaan genieten dat kunnen anderen die bijvoorbeeld op hem gestemd hebben niet zeggen. Nog verkondigd hij dat de ndp zoveel goeds heeft gedaan voor Suriname en volk.

Dan heb je weer een stel idioten die hem verwelkomen bij de abop als hij wilt.
Idioten halen een idioot binnen.

Brunswijck zit er omdat hij gedoogd wordt door de vhp ze konden niet anders.

ramharak.w.c
zondag 2 augustus 2020 00:42

Dit was het dan voor meneer Misikaba. Op de podium schreeuwde hij dat de n.d p zeker 34 zetel zou halen,niet meer uit te houden, wintie wat hij kreeg voor de verkiezing,ik denk dat de ruzie is begonnen binnens partij en ik denk dat meerdere zullen vertrekken. En dan gaat er nu zeker gepraat worden wat er allemaal gebeurd is bij deze boeven gangster bende. Abdoel En bouva en nog meerdere ,10 jaren was echt lang, nu is meneer Bouterse geen baas meer van Het republiek Suriname. Bouterse weet ook dat hij niet veel meer gaat kunnen doen. De n.d.p.… Lees verder »

ramharak.w.c
zondag 2 augustus 2020 00:58

Hoe deze Misikaba nu praat,alsof hun het land goed gingen regeren,kijk nu wat er op het laats is gebeurd, zijn dit mensen die zich ambtenaren noemen en zeggen wij houden van Suriname. Ze hebben bewust alles gedaan, wie is nou eerlijk geweest, ik zou het echt niet weten. Ik weet dat de regering en o.m. en politie,ze hebben allemaal tijd nodig. Er is te veel gesjoemeld en gestolen. Abdoel en Bouva en de Nationale Assamble. Ze hebben Hoefdraad,beschermd en ,hij heeft de kans gekregen om te vluchten en te onderduiken. We moeten niet gaan doen of de zaak van Hoefdraad,nu… Lees verder »

Sylvana Larijn
maandag 3 augustus 2020 09:01

Hij ziet nu pas dat er een kloof tussen arm en rijk is gekomen. In de tien jaar dat de ndp aan de macht was.
Judas zit zich nu zorgen te maken over zichzelf. Mijn mening ze hebben zich allemaal verrijkt.. Op sluiten en als wat ze in die tien jaar zichzelf hebben verrijkt juridische of pakken.
En als ze zien dat ze worden aan gepakt dan zal me zien dat ze allemaal proberen te vluchten uit hun switie srang…Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen