Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-minister Winston Lackin overleden

Geplaatst

op

door

Ex-minister van Buitenlandse Zaken tevens NDP-topper Winston Guno Lackin heeft het niet gehaald. Hij heeft vandaag het leven gelaten. Eerder heeft Lackin via zijn social media kanaal Facebook vol hoop aangegeven dat zijn behandeling tot herstel zou leiden.  In een video bedankte hij eerder vanuit Colombia iedereen die hem alle ondersteuning had gegeven. 
Hij zei zich gesterkt te voelen met al de appjes die hij ontving om te vechten tegen de ziekte. “Thank you for the wonderful support en ik hou ook heel veel van jullie. Thank you very much”, bedankte hij de familie, vrienden en kennissen. 
Lackin had zich vóór zijn ziekte nog voorgekomen zich flink in te zetten in de verkiezingscampagne van de NDP, waar hij onder andere ook de Public Relations mede op zich zou nemen. Hij was eerder al jarenlang het gezicht van de paarse partij. Hij was coördinator van het Milieubeleid op het Kabinet van de President. 

De behandeling in Colombia is niet succesvol verlopen. Lackin is 64 jaar geworden. 

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Henk

O wat erg.. moge zijn ziel in vrede rusten. Bedankt voor wat hij voor Suriname betekend heeft. Ik wens zijn familie en alle nabestaanden heel veel sterkte.Advertentie

Suriname

Politieke partijen verliezen kortgeding wijziging Kiesregeling

Geplaatst

op

door

De vordering die is ingediend door de politieke partijen PRO, Strei!, Alternatief 2020 en Seti Sranan Politieke Partij is vandaag door kortgedingrechter Sylvana Bradley afgewezen. Deze partijen hebben de zaak voorgelegd aan de rechter, omdat zij vinden dat de wetswijziging ondemocratisch en onrechtvaardig is. Het gaat onder andere om het pre-electoraal verbod en het betalen van een borgsom om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. 

Volgens raadsman Antoon Karg gaan de procederende politieke partijen in beraad over vervolgstappen. Dit gebeurt zodra zij een afschrift van het vonnis ontvangen hebben. Partijen zijn vastberaden in hun verzet tegen de wetswijzigingen en overtuigd van het ongrondwettelijk en ondemocratisch karakter daarvan.

De verdediging van de Staat vindt dat de rechter de wet niet kan toetsen. Het gaat om een wet die volgens hen op basis van de juiste procedures is aangenomen in De Nationale Assemblée. Er zijn verschillende argumenten aangevoerd om aan te tonen dat de politieke organisaties afgewezen moeten worden in hun vordering. 

Volgens Karg is de Grondwet door de goedkeuring van de wet vertrapt, omdat deze met een gewone meerderheid is aangenomen in plaats van de vereiste twee derde. Het parlement heeft op 28 maart de Kiesregeling en het Decreet Politieke Organisaties gewijzigd. 

Lees verder

Suriname

Politie Nieuw-Zeeland wil vrijdag lichamen van slachtoffers vulkaanuitbarsting bergen

Geplaatst

op

door

De politie van Nieuw-Zeeland is van plan om vrijdag de lichamen van de acht vermiste mensen van het eiland White Island te halen. Dat kon ze nog niet doen, omdat de vulkaan nog actief is en het daardoor te gevaarlijk was om het eiland te betreden.

In een statement laat de politie weten dat aan het plan momenteel de laatste hand wordt gelegd. De familie van de vermisten zijn al op de hoogte gebracht van de inhoud van dat plan.

Volgens experten is er nog seismologische activiteit op de vulkaan waargenomen.

Het officiële dodental na de vulkaanuitbarsting staat momenteel op acht, nadat twee mensen woensdag aan hun verwondingen overleden in het ziekenhuis. Ook de acht vermisten zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden.

In vier ziekenhuizen in het land worden nog 21 patiënten verzorgd. Zestien van hen verkeren in kritieke toestand. Een aantal Australische slachtoffers is per vliegtuig overgebracht naar ziekenhuizen in Sydney.

Lees verder

Meest gelezen