Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname’s ex-minister RGB marionet vorige regering

Geplaatst

op

Img 0b74d1d69f35 1

Faizel Noersalim, waarnemend minister op het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer tijdens Bouterse 2, heeft zijn handtekening onder meer gronduitgifte stukken gezet dan alleen die van de Cultuurtuin.

Waarnemend minister Faizel(Mike) Noersalim vond bij de commotie over de verkaveling van de Cultuurtuin dat hij alleen lopende zaken had behandeld en de daarbij behorende stukken had getekend. Hij schoof de verantwoordelijkheid daarvoor af op zijn ondergeschikten. Het blijkt nu dat hij twee weken vóór de machtsoverdracht aan de nieuwe regering, zijn handtekening ook heeft geplaatst onder uitgiften van houtconcessies ter grootte van plus minus honderdduizend hectaren in het district Sipaliwini. Er zijn in deze zaak klinkende namen genoemd. Maar volgens de ex-minister is alles volgens de normale procedure geschied. Deze procedure duurt doorgaans maanden maar is voor de gelegenheid in twee weken gepropt.

Het laatste woord is nog niet gesproken in deze zaak en hopelijk vloeit er uit de behandeling hiervan ook voort dat (ex)ministers de consequenties van hun ministriele verantwoordelijkheid gaan dragen.

Culturu.com

  • Download.jpeg

  • Download.jpeg
13 Reacties
13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sofia
maandag 27 juli 2020 00:11

Geld wat voor de Surinaamse schatkist moet zijn, verdwijnt zo in andermans zakken. Z o veel grond

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 01:52

Als de hebzucht nabij is, ziet men alleen datgene dat men nodig heeft. De gevolgen zijn niet interessant. Wel nu: de hoofd verantwoordelijke had beter moeten weten alvorens zijn krabbel op het document te zetten. Vooral gezien de tijdgeest waarin dit gebeurde. verantwoordelijkheden afschuiven is een fenomeen van deze regeerders van de afgelopen 10jrn. A NO MI!! Maar wanneer wij denken onze omgeving een plezier te doen omdat ze erom vragen, dan zijn de gevolgen voor de hoofdverantwoordelijken die de opdracht geven. Ik vraag mij wel af dat: Indien alles perfect was uitgepakt, wie de kroon te dragen zou krijgen?… Lees verder »

Tamara
maandag 27 juli 2020 01:53

Wat een laffe reactie vd exminister. Hij schuift zijn verantwoordelijkheid af op zijn ondergeschikten.
“Zet NOOIT je handtekening onder iets wat je niet grondig gelezen hebt.”
Dat leer je van jongs af aan en dat weet deze minister dondersgoed. Maar laf als hij is, wil hij geen verantwoordelijkheid nemen voor deze wandaden.
Weet deze minister ook niet waarom min.Soerdjan op non aktief is gezet?
Voor iedereen helder en duidelijk behalve voor Noersalim. The right man for the dirty job.

Zwartje
maandag 27 juli 2020 07:56

Beestachtig om te ontbossen. Hij heeft maar 1 hersencel. Die gebruikte hij om handtekeningen te plaatsen.

Barend
maandag 27 juli 2020 08:04

Het zijn puur criminele streken wat Faizel Noersalim uitgehaald heeft, daar heeft hij heel veel geld uitgesleept, pure Corruptie.
De nieuwe regering moet dit onherroepelijk vernietig verklaren en waar zijn de miljoenen die voor deze honderdduizend hectare Jungle bos betaald zijn ???
Deze man voor de rechter slepen. Wegens Corrupte oplichterij etc. etc..

Matti
maandag 27 juli 2020 09:20

Alle corrupte mensen voor de rechter slepen. Leer ze wat een echte leider doet met WE GAAN EEN EIND MAKEN AAN CORRUPTIE. Alle corrupte leiders opsluiten. Check hun dankrekening .

ramharak.w.c
maandag 27 juli 2020 10:31

Het gaat in het leven om bewijzen.Het is geen geheim meer dat al de pionnen van Desie Bouterse genaamd de n.d.p. hebben gedaan wat hun willen,velen hebben het volk bedonderd,het volk maar pienaren en in armoede leven. Ik hoop dat velen nu dat de n.d.p. geen macht meer heeft alsnog voor de rechter zullen verschijnen. Een ieder mag zich verdedigen. En wat moet met meneer Bouterse nu gebeuren,want het is 100 % zeker dat deze figuur,alles bewust heeft gedaan,ondanks dat hij wist dat de staatskas leeg is. Ik hoop dat de justitie van Suriname elke schuldige zal veroordelen,maak niet uit… Lees verder »

ramharak.w.c
maandag 27 juli 2020 10:49

Ik ben ook geboren in Suriname Ik wil nu ook mijn aandeel.Mijn vader heeft veel gronden voor ons en mij achter gelaten. Ik ben in 56 geboren in Suriname,in 75 heb ik suriname verlaten door de onafhankelijkheid. Ik had plannen om te remigreren,waarom ik niet ben geremigreerd komt door de n.d.p. beleid. Al die berovingen en corruptie 10 jaren lang,de laatste 5 jaren was het heel erg geworden. Ik volg veel op face book wat er gaande is in Suriname. Als al de andere Surinamers mochten stelen en sjoemelen waarom mag ik mijn aandeel niet opeisen.Ik wacht nog enkele maanden… Lees verder »

Dagga
maandag 27 juli 2020 18:49

En wat gaat deze nieuwe regering eraan doen? Geen ene moer, want ze hebben ervoor gezorgd dat personen die gelieerd zijn aan de vhp en abop ook heel wat hectares hebben gehad te sopaliwin.
Bij de ontmoeting van santhoki en bouterse van 20 uur tot in de vroege ochtend zijn deze dingen besproken.

Jammer voor Suriname.

Ze schijten in hun broek voor bouta.

R. Bakboord
woensdag 29 juli 2020 14:00

Maken jullie je maar niet druk om de sloper van Suriname zonder hart. Die heeft ook niet het eeuwige leven. De waarheid klopt aan zijn deur, maar helaas deze heeft geen waarheid in hem gevonden. Straks zal hij niet meer gevonden worden, want voor hem is er geen plek meer. Ik hoop wel dat er nog veel achterhaald kan worden zodat het volk omkleed met bewijzen zal zien wat deze vreselijke man heeft gedaan. Ik heb gehoord dat Nederland om zijn uitlevering gaat vragen. Dus hij zal snel weg moeten wezen naar een land waar geen uitleveringsverdrag met Nederland bestaat.… Lees verder »

Wardie
woensdag 29 juli 2020 14:37

We willen allemaal in een welvarend land Suriname wonen. Mooie wijken artsen ziekenhuizen straten. Winkels. Maar met dieven en criminelen die de bank beroofd en gronden steelt gaat het niet werken. Nu moeten we echte leiders hebben die niet stelen.. ja hoe weet he dat Brunswijk niet steelt of santoki.. journalisten moeten de boel goed in de gaten houden soort van in evenwicht. Want bijna iedereen is een boef.

Djemie
woensdag 29 juli 2020 18:17

Ik heb geen medelijden met mensen die zoveel stelen. Kijk als het 1 ha was ok maar voor miljoenen stelen. Kom zeg. Maak dat de kat eens wijs. Iedereen steelt. Maar denk toch na.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen