woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(2)

Ex-minister Pokie wordt beleidsadviseur op Onderwijs

lees ook ...

Mandatory civil servant registration started on October 1

Nasier Eskak, director of the Ministry of Interior (Biza),was the first to register by the compulsory country civil servant registration which is official. All civil servants are required to register....

Diana Pokie, ex-minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), die van huis uit leerkracht is zal beleidsadviseur worden op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Aangezien zij als assembleelid is gekozen tijdens de verkiezingen van mei vorig jaar, zal ze de regering-Santokhi blijven ondersteunen, want hoe dan ook is zij gekozen als assembleelid tijdens de verkiezingen van mei vorig jaar.

Hoewel aan haar andere posten zijn aangeboden zal zij die niet accepteren. Ze heeft belangstelling voor onderwijs in het binnenland en wil zich voor die achtergestelde groep inzetten. Ze maakt ook duidelijk dat zij geen politieke partij zal oprichten.

Er zou worden beweerd, dat zij mogelijk een Saramaccaanse partij zal oprichten. Pokie benadrukt dat zij dat absoluut niet van plan is, want als Surinaamse denkt ze niet in hokjes en dus ook niet etnisch. Zij merkt op dat tien jaar lang strijd is geleverd tegen de NDP-regering. Alle inzet mag niet verloren gaan, vindt ze.

Intussen is bekend dat Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk, Pokie zal opvolgen als GBB-minister. De keuze moest gemaakt worden tussen drie kandidaten, te weten Vorswijk en de collega-parlementariërs Edgar Sampie en Miquella Huur. De eerstvolgende op de lijst in Sipaliwini na Vorswijk is Renet Wakhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-minister Pokie wordt beleidsadviseur op Onderwijs