Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Romeo
vrijdag 7 augustus 2020 07:35

Eindelijk gerechtigheid. Kaal pluk wet toepassen al zijn bezittingen in beslag nemen.
Dit zijn harteloze bandieten die voorgoed achter de tralies moeten verdwijnen.

Jan
vrijdag 7 augustus 2020 08:18

Hij is slim genoeg om al zijn bezittingen op een ander naam te zetten. Voorbeeld een familielid daar mag de wet niet aankomen.

Kees
vrijdag 7 augustus 2020 08:19

Dan moet die familielid wel kunnen aantonen hoe hij aan het geld is gekomen om aan die bezittingen te kunnen financieren

Piet
vrijdag 7 augustus 2020 08:21

Drugs? Als die paleizen in Suriname. Monplezier. Rij daar maar eens. Als iedereen daar moet verklaren hoe ze hun huizen hebben gebouwd dan heeft 80 procent een probleem.

Theo
vrijdag 7 augustus 2020 14:52

Is hij al opgepakt? Ik verwacht dat Guyana hem binnenkort wel zal uitleveren?

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:27

Dat is bekend bij rechters en advocaten dat geld door gesluisd wordt naar familie. Dan moet de herkomst worden aangetoond, en er komen nog wat juridische zaken bij kijken. Dus ik hoop dat er nu eindelijk is slagvaardig wordt gehandeld. Dit duurt te lang, er moeten nu mensen van hun bed gehaald worden en meteen in hectenis genomen. Eens kijken wie elkaar allemaal de schuld gaat geven. Er zal een beerput open gaan. Maar eerst beslag leggen op alles, geld huizen alles.

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:29

En Hoefdraad, je staat lachend op de foto, maar misschien weet je het wel, wie het laatst lacht……………

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:36

Oplichter Oemrawsingh opgepakt na tip uit Suriname. Die wordt aan Nederland uitgeleverd.Waarom wordt Bouterse niet uitgeleverd aan Nederland, hij moet daar nog 11 jaar zitten.
Is iedereen dan zo bang voor Bouterse, een oude man van 74 jaar .

Rama
zaterdag 8 augustus 2020 02:47

Binnenkort internationaal opsporingbevel: wanted hoefdraad. Jammer dat het niet kan zijn dead or alive.

Wim
zaterdag 8 augustus 2020 11:24

Daadkrachtig afrekenen met de door en door corrupte bende die zich als Nationale Deceptie Partij heeft geprofileerd. Ze hebben willens en wetens onder het mom van liefde voor land en volk zich ten onrechte verrijkt. Ook die Misiekaba die de hete adem van Santhoki in zijn nek voelt en schaapachtig spijt betuigd behoort tot de dievenbende. Ook hij doet wat baas Bouta al jaren doet; zand strooien in de ogen van het volk en ineens een beroep doen op zijn religieus geweten. Met recht een awari domri. En Boefdraad zal de dans niet ontspringen!

tieki
zaterdag 8 augustus 2020 13:42

Het NDP geboefte probeerde dit te voorkomen maar nu is het eindelijk zover. Men moet Hoefdraad ook op de internationale opsporingslijst van interpol plaatsen.
Santokhi is nu in Guyana om de inauguratie van de nieuwe Guyanese president bij te wonen. Santokhi kan Irfaan Ali nu persoonlijk vragen om naar Hoefdraad uit te kijken.
Hopelijk kan hij Hoefdraad op de terugreis geboeid mee terug krijgen.

joe
zondag 9 augustus 2020 20:43

Het lachen is hem allang vergaan. Hoe lang denkt deze domme dikzak zich met zijn boelvriendjes in Guyana schuil te houden? Als zijn geld op is dan zullen zijn begeleiders/profiteurs hem als warme scheit links laten liggen. Hoefdraad kan nergens heen. America heeft in mei dit jaar zijn visum ingetrokken. De Nederlandse ambassade in Guyana wil hem ook geen visum verstrekken. Je bent Schaakmat gezet Gilmore. Geef je maar over en beken alles. Vergeet niet aan te geven hoe groot Bouterses, van Trikt’s, Abrahams etc aandeel is in deze hele vieze zaak. En als je daarna in de rechtbank krokodille… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door joe


Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen