donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

Ex-Juridisch directeur Centrale Bank voorwaardelijk vrij

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Faranaaz Hausil, ex-juridisch directeur van de Centrale Bank van Suriname is maandag jongstleden, na twee jaar voorwaardelijk vrijgelaten. Zij heeft twee jaar uitgezeten van de drie jaren opgelegde straf. Daarnaast moet zij nog een boete van SRD.100.000 betalen. Eerder tekende zij via haar raadsman Murwin Dubois hoger beroep aan, welke nog niet in behandeld.

Samen met ex-minister Gillmore Hoefdraad, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto, ex-governor van Trikt en zijn zaken partner Ashween Agnoe werd Faranaaz Hausil veroordeeld in de rechtzaak van de Centrale Bank van Suriname. Rechter Maytrie Kuldipsingh veroordeelde Hausil voor bewezen medeplichtigheid in verenigingsverband zoals beschreven in artikel 13 lid 1a van de Anticorruptiewet.

Hausil werd in juli 2020 gearrresteerd en veroordeeld op 31 januari 2022. Zij heeft vanaf het begin ontkend schuldig te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-Juridisch directeur Centrale Bank voorwaardelijk vrij