zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(2)

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen blakaman

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit te schakelen. Ook Saya(Jean Mixon), Raoul Hellings en Sergio Gentle zijn volgens hem hiervan slachtoffer. De werkelijke grondslag is het winnen van de verkiezing van 2025, zodat men daarmee ook de olie en gas bemachtigd.

Bordo is volgens Brielle voor sommigen een obstakel. “Iedereen wil de verkiezingen van 2025 winnen. Het gaat om die olie en gas. Men zal over lijken gaan om hun doel te bereiken,” deelt hij in een gesprek mee aan de pers. Brielle zegt dat er nog meer ‘blakamans’ uitgeschakeld zullen worden.

“Ik ben niet racistisch bezig. Ik heb ook Hindostaanse familie. Mijn vrouw is een Hindostaanse mix. Ik heb ook Hindostaanse vrienden als MNM en Dassasingh. Het heeft niets te maken met racisme. We moeten durven om zaken aan te halen. Er is een verschil tussen racistisch bezig zijn en kritiek leveren. In alles dat een blakaman zegt ziet men al gauw racisme,” licht de ex-strijder toe.

Er bestaat naar zijn zeggen een Cold Case Unit die op zoek is naar Joël Martinus alias Bordo, ook wel Money Hond genoemd. Intussen is er een opsporingsbericht van hem verschenen. Bordo, die ook directeur is van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), wordt verdacht  en nu officieel gezocht voor medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, bedreiging met een misdrijf, overtreding van de Wet verdovende middelen en overtreding van de Wet money laundering.

Brielle weet dat er van alles is gedaan om de case van Bordo nieuw leven in te blazen om hem uit te schakelen. Een  gevangene is uit het cellenhuis gehaald om bepaalde zaken gedaan te krijgen. “Wat ze hem allemaal hebben beloofd of aangeboden weten we niet. Trouwens nu niet, ik kom er wel achter,” verzekert Brielle.

“Het kan niet zo zijn dat Bordo je een gouden medaille heeft gegeven en je achteraf een zaak onderzoekt tegen hem. Ik kan niet tegen oneerlijkheid. Wat voor witte Jan telt, telt ook voor zwarte Jan,” maar “ze hebben allemaal boter op hun kop”.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen blakaman