zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
3.5
(4)

Ex-governor moederbank: Hoefdraad liegt, regering wist alles

lees ook ...

Etnel wants to take immediate action against “fighting...

Several Assembly members once more expressed concern about warring kids and pressing educational issues on Thursday. Unanswered questions regarding schooling were also raised last week. Patricia Etnel...

“Hoefdraad liegt, de regering wist alles,” zei Robert-Gray van Trikt, de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), gisteren tegen de rechter. Hij en zijn zakenpartner, directeur van Orion, Ashween Agnoe, blijven in de cel. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh heeft de vordering van de raadslieden Irvin Kanhai en John Kraag om hun cliënten voorlopig vrij te laten, afgewezen. Na een lang verhoor, waar verklaringen van onder andere ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, aan de verdachten werd voorgehouden, is de zaak uitgesteld naar 12 januari.

Kanhai heeft aan journalisten gezegd dat hij teleurgesteld is in de beslissing van de rechter om de verdachten nog aan te houden. De rechter vond dat de beschuldigingen ernstig van aard zijn. Van Trikt heeft bij confrontatie met de verklaring van Hoefdraad aangegeven dat er heel veel leugens zijn.

Hij zei dat de ex-minister van alles op de hoogte was. Van Trikt verwees naar de vele e-mails, whatsappberichten en voicenotes. “Hij liegt,” zei Van Trikt enkele keren tijdens de zitting. Er zou volgens hem in goed vertrouwen zijn gehandeld. Zo waren ook meerdere personen op de hoogte van de zaken die hem verweten worden.

Van Trikt zei ook dat Hoefdraad aanwezig bij een onderhandeling met het Belgisch bedrijf, Clairfield, waarmee een contract is getekend. Van Trikt heeft aan de rechter voorgehouden dat hij alle contracten aan Hoefdraad heeft gegeven.

Deze waren compleet met bedragen en al. De ex-governor merkte op dat het een voordeel was dat Hoefdraad zo vaak uitlandig was. Daardoor is er veel contact geweest via de elektronische weg. Deze zijn allemaal vastgelegd in het dossier. Van Trikt zegt dat de zeventien panden die gekocht zijn van de staat op basis van vertrouwen is geweest. Dit heeft gemaakt dat hij niet op onderzoek is uitgegaan om de staat van de aankopen te kijken.

Van Trikt was tien maanden governor van de CBvS. Kanhai vindt het jammer dat zijn cliënten met Kerst en de jaarwisseling achter tralies moeten doorbrengen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-governor moederbank: Hoefdraad liegt, regering wist alles