zondag 2 oktober 2022
33.8 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ex-governor Centale Bank van Suriname blijft achter tralies

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

Rechter Maytrie Kuldipsingh wees het verzoek voor de voorlopige invrijheidstelling van Robert-Gray van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe, vanmiddag af. Het tweetal blijft in voorarrest.

Advocaat Irvin Kanhai zei dat beide mannen al een jaar in voorarrest zitten. Hij deed daarom het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van Van Trikt en Angnoe die repectievelijk op 6 en 10 februari 2020 werden aangehouden.

Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein stelde dat de mannen vastzitten voor overtreding van de Anticorruptiewet, money laundering en valsheid in geschrifte. Zij vroeg de rechter het verzoek van de verdediging af te wijzen.

Rechter Maytri Kuldipsingh gaf als grondslag van haar besluit aan, dat er een procedure wordt afgewerkt in het strafproces. Zij vindt dat er sprake is van ernstige bezwaren en een geschokte rechtsorde waardoor zij niet mee kan gaan met het verzoek van de advocaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-governor Centale Bank van Suriname blijft achter tralies