woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(2)

Ex-DNV-directeur Veira moet voor de Krijgsraad verschijnen

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Voormalig directeur Nationale Veiligheid Danielle Veira moet op 28 april voor de Krijgsraad verschijnen in verband met een gerechtelijk vooronderzoek dat op 11 december 2020 was gevorderd door het Openbaar Ministerie. Dit meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. De zaak tegen Veira en burger I.M. is op 29 maart 2023 afgesloten door de rechter-commissaris.

Tijdens het vooronderzoek zijn diverse personen onder ede gehoord, waaronder enkele anonieme/bedreigde getuigen. Er is ook een rechtshulpverzoek gedaan aan de autoriteiten in Nederland om een getuige te horen, en er heeft een huiszoeking plaatsgevonden.

Veira en I.M. worden onder andere verdacht van medeplichtigheid aan ontvoering, oplichting, diefstal, huisvredebreuk en overtreding van de Vuurwapenwet. In deze zaak zijn al enkele personen veroordeeld door de strafrechter. I.M. moet op 27 april verschijnen voor de kantonrechter, terwijl Veira voor de Krijgsraad moet verschijnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-DNV-directeur Veira moet voor de Krijgsraad verschijnen