dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ex-directeur Surinaamse Postspaarbank test Covid-19-positief in gevangenis

lees ook ...

Voorbereiding owru-yariviering 2023 in volle gang

Owru-yari kon door de covid-19 pandemie niet gevierd worden in 2020 en 2021, omdat er besmettingsgevaar bestond. De besmettingscijfers zijn nu veel minder en daarom is de volksgezondheid niet meer in ...

De ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, die gisteren voor de rechter moest verschijnen, is positief getest op Covid-19. Hij is gisteren geswabt en het resultaat is positief. Kromosoeto is op 13 augustus vorig jaar in verzekering gesteld in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek tegen de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën.

Rechter Maytrie Kuldipsingh vond het gisteren belangrijk om te weten of Kromosoeto al dan niet was geïnfecteerd met het coronavirus. De zaak is uitgesteld naar 9 februari. Kromosoeto zal dan worden geconfronteerd met drie getuigenverklaringen die tijdens het gerechtelijk vooronderzoek zijn afgelegd.

De ex-SPSB-directeur heeft eerder verklaard dat hij instructies van ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad blindelings heeft opgevolgd. Hij wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-directeur Surinaamse Postspaarbank test Covid-19-positief in gevangenis