woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ex-directeur Surinaamse Postspaarbank hoort volgend maand strafeis aan

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

De gewezen directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, hoort volgende maand, op 25 mei, de strafeis, aan die door het Openbaar Ministerie (OM) zal worden gepresenteerd. Volgens rechter Maytrie Kuldipsingh zal in juni het pleidooi van de verdediging van Kromosoeto volgen.

De tweede beurt van het OM (het repliek) volgt in juli en in augustus dupliek (tweede beurt verdediging). Zij wil na het reces van de rechterlijke macht dan vonnis in deze zaak wijzen. Kuldipsingh heeft Kromosoeto gisteren in de gelegenheid gesteld om te reageren op de dagvaarding namelijk de strafbare feiten die hem verweten worden.

Echter ontkende Kromosoeto dat hij deelgenomen heeft aan een organisatie die het oogmerk had misdrijven te plegen. Hij beweerde niet schuldig te zijn aan valsheid in geschrifte en ontkende de Anticorruptiewet te hebben overtreden.

Wat hij wel toegaf is dat hij als directeur bij de SPSB scherper moest opletten. Hij zei geprobeerd te hebben om de bank te laten bloeien en groeien. De gewezen banktopman zegt dat hij gelieerd was aan de regering en zijn medewerking wilde verlenen, zodat alles goed zou gaan in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-directeur Surinaamse Postspaarbank hoort volgend maand strafeis aan