woensdag 31 mei 2023
25 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(3)

Ex-directeur Surinaamse Postspaarbank blijft achter tralies

lees ook ...

Workshop voor behoud lederschildpad voor de regio

De dienst ’s Lands Bosbeheer/ Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas op woensdag 24 mei 2023 een workshop gehouden over de implementatie en adaptatie van het Regionaal Actieplan v...

Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), zal de feestdagen niet als een vrij man doorbrengen. Kromosoeto, die in augustus werd aangehouden en ingesloten, blijft nog in voorarrest. Deze beslissing is genomen door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh. Ze heeft het verzoek van raadsman Benito Pick, om zijn cliënt voorlopig op vrije voeten te stellen, afgewezen.

De ex-bankdirecteur is aangehouden in verband met het strafrechtelijk onderzoek tegen de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt en ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad, die voortvluchtig is. Kromosoeto wordt verdacht van onder meer deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting, overtreding van de Bankwet en de Anticorruptiewet.

Pick zei dat zijn cliënt ten tijde van de periode, waarin gesteld wordt dat hij de strafbare handelingen zou hebben gepleegd, 14 mei 2019 tot en met 11 mei 2020, met verplicht verlof was en deze dus onmogelijk zou kunnen hebben begaan. Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein stelde daarop dat de verdachte, ondanks hij met verplicht verlof was, een e-mail over de aanschaf van panden heeft verstuurd naar de twee andere medeverdachten.

Volgens de officier was Kromosoeto, ondanks zijn verplicht verlof, nog normaal bankdirecteur en had hij dan ook die bevoegdheden. Op 12 januari 2021 wordt deze zaak verder behandeld. De verdachte zal op die dag geconfronteerd worden met getuigenverklaringen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-directeur Surinaamse Postspaarbank blijft achter tralies