dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ex-Bruynzeel werknemers krijgen maar SRD 175 pensioen

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Gepensioneerden van de nu al jaren ter ziele Bruynzeel Suriname  Houtmaatschappij NV, hebben Vicepresident Ronnie Brunswijk een petitie aangeboden, betreffende hun financieel penibele situatie, die door de sterk in waarde verminderde Surinaamse munt, nog nijpender is geworden. 

“Unu na pensioen man, en un’ pensioen na honderd vijf en zeventig golu, unu no man libi”, was het geluid dat Raoul Barsati, voorzitter van de bond Belangenbehartiging ex- arbeiders van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij NV liet horen, tijdens een bezoek dat de gepensioneerden van de NV Bruynzeel Suriname aan Vicepresident (VP) Ronnie Brunswijk brachten. “Wij hebben hard gewerkt in dit bedrijf. Ik vraag mij af hoe deze Surinamers met een pensioen van SRD 175 het hoofd boven water houden.”

Barsati overhandigde namens de groep gepensioneerden de petitie aan de Vicepresident. De bondsvoorzitter gaf aan dat hij vanwege Covid-19 met een kleine groep naar het Kabinet is gekomen. In de petitie maken de gepensioneerden kenbaar allang niet meer in staat te zijn een menswaardig bestaan te kunnen leiden met het karig pensioen van SRD 175,- per maand. Hieromtrent waren reeds gesprekken gevoerd met de vorige regering, zonder het gewenste resultaat.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt de kwestie intussen bespreekbaar te hebben gemaakt in de vergadering van de Raad van Ministers (RVM).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-Bruynzeel werknemers krijgen maar SRD 175 pensioen