Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-assembleelid Karta-Bink zegt Pertjajah Luhur vaarwel

Geplaatst

op

Ingrid Karta Bink

Voormalig assembleelid van de Pertjajah Luhur (PL) tevens hoofdbestuurslid, Ingrid Karta-Bink, heeft de partij vaarwel gezegd. De precieze reden over haar stap wil ze niet prijsgeven, maar wat ze wel aangeeft is dat zij zich niet meer thuis voelt binnen de partij van Paul Somohardjo.  Het besluit heeft zij genomen na overleg met haar familie.

De politica blikt vooruit en zegt dat Suriname moet worden gered. Met of zonder een politieke partij wil zij zich altijd inzetten voor het land. De PL is nu ook onderdeel van de regering-Santokhi. Opvallend is dat Karta-Bink geen functie heeft gekregen in het nieuwe kabinet. In plaats daarvan heeft voorzitter Somohardjo ervoor gekozen om zijn zoon Bronto voor te dragen als minister. Bronto Somohardjo zwaait nu de scepter op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Karta-Bink was bij de stembusgang van 25 mei gekandideerd in het district Commewijne, maar het lukte haar niet om de zetel te behouden. De politica zegt dat zij de ontwikkelingen op de voet zal volgen en de kritische vrouw zal blijven.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
zaterdag 26 september 2020 02:24

Wat verwacht Karta-Bink van een glupo als Salamie Somohardjo? Stuk voor stuk heeft Somohardjo partijleden van betekenis belazerd, gekleineerd, geïntimideerd, enzv Waarom denk je dat er in het verleden mensen deze partij hebben verlaten of zijn overgelopen met behoud van hun assemblee zetel. Trouw aan de PL zijn doet Somo niets. Salamie Somohardjo wil het liefst worden aanbeden en als onfeilbaar door PL leden worden gezien. Maar ja wat verwacht je van iemand die zijn lul achterna loopt, machts en geldkrasie is, en denkt dat politiek bedrijven hetzelfde is als het aaneen rijgen van leugens en loze beloften. En daarbij hoopt… Lees verder »

Frank
zaterdag 26 september 2020 02:25

Maar heeft zij nu pas door wat voor onbetrouwbare ouwe poepzak Somohardjo is. Van de overgebleven PL politici met ervaring zou Karta-Bink nu op Binnenlandse Zaken moeten zitten. Maar Somo koos ervoor zijn dinosaurus kindje daar te plaatsen. Dat deze Brontosaurus geen kaas van politiek heeft gegeten en nog veel moet leren, bleek pas uit zijn grote blunder. Bronto heeft BZ personeel zowel de goede als de slechte aan de schandpaal genageld door hun gegevens m.b.t. hun functie vrij te geven. Dat is nu door iedereen vrij in te zien. Lekker he? Wat een domme doos van een miniester is… Lees verder »

Sawermi
zaterdag 26 september 2020 11:49

Sawermie

Thetra
zaterdag 26 september 2020 18:03

Sawermie ?
Jou naam als commentaar ?

Briljant hoor 🧐 🤭 🤭 🤭Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen