Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Evita Tjon A Ten bezorgt Suriname ‘Miss Top of The World Plus size’ titel

Geplaatst

op

door

Het 33-jarige multimediatalent Evita Tjon A Ten heeft Suriname tijdens een van de grootste missverkiezingen voor plus size vrouwen waardig uitgedragen. De Surinaams Nederlandse kunstenares, danseres en zangeres is op 9 november 2019 in Kiev, Ukraine uitgeroepen tot Miss Top Of The World Plus Size 2019. “Ik dacht; heb ik goed gehoord? Toen werd het herhaald en ik dacht dat betekent dat ik mij heel vlug naar het podium moet begeven. Tjon A Ten heeft naast de hoofdprijs ook de prijs voor Miss Talent Top of The World 2019 in de wacht weten te slepen.

“Ik ben al tien jaar lang artiest en kunstenaar, dus ik had zoiets van de talentenprijs wil ik zeker naar huis brengen. Natuurlijk ga je om te winnen, maar met zulke grote landen. Ook met ruimere budgetten, had ik niet verwacht dat ik de kroon zou winnen. Ik moet er nog even van bijkomen. Ik ben dankbaar voor de titel die ik gewonnen heb, de titel die Suriname gewonnen heeft”, aldus Tjon A Ten. De Miss Top of The World Plus Size 2019 voelt zich meer verbonden met de Surinaamse cultuur dan de Hollandse, dat komt volgens haar door de manier waarop zij is opgevoed. Zij is woonachtig in Nederland. In haar kleding kwam gedurende het contest de Surinaamse cultuur duidelijk tot uiting.

Tjon A Ten zegt dankbaar te zijn voor deze overwinning en ook de warme reacties, vooral die uit Suriname. Zij heeft ervoor gekozen Suriname en de natuur tijdens haar videoboodschap uit te dragen. Ze vindt het belangrijk om als miss een ambassadrice te zijn voor het land waar ze is geboren. “Aangezien ik zo gemengd ben, Ik heb Hindoestaans, creools, chinees en libanees in me, ben ik ook Suriname.” Zo beargumenteert zij haar keus om met het filmpje mensen te inspireren om Suriname te bezoeken. “Het is een land waar je naar toe moet, omdat het zoveel prachtige natuur heeft, omdat het zoveel verschillende type mensen en lekker eten heeft. Het grootste gedeelte van het land is tropisch bos. Suriname functioneert daardoor ook als de longen van de wereld. Wil je ervoor zorgen dat iedereen nog fijn kan ademen, dan moet je ervoor zorgen dat je er duurzaam mee omgaat. Zij promoot in haar video voor een duurzaam woon- en leefklimaat, alsook smart city building. De komende periode zal zij genieten van alles dat op haar afkomt. Ze gaat meer vertellen over Suriname en haar verkiezing. Zij gaat sociale projecten uitvoeren, er staan optredens te wachten en haar kunstwerken.

Zorg ervoor dat je je lekker voelt in je lijf. Wees trots op wie je bent. Leef vooral gezond. Let op je voeding. Wij staan er soms niet bij stil dat niet elke plus size vrouw ervoor kiest om zo te zijn. In mijn geval eet ik gewoon gezond, maar houd ik ook van lekker eten, heb ik heerlijke Surinaamse roots en heb ik vooraan in de rij gestaan om billen te krijgen. Maar er zijn ook vrouwen die medicatie moeten gebruiken, die hen laat aankomen. Oordeel niet over andere mensen. Bekijk het gewoon op menselijk niveau. Is iemand aardig of is die dat niet”, aldus de oproep van Tjon A Ten aan zij die kritiek hebben op plus size vrouwen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Willy

Wat een mooie vrouw. Zo zie je maar weer. Dik zijn hoeft niet lelijk te zijn. Wat een vrouw. GefeliciteerdAdvertentie

Suriname

Politieke partijen verliezen kortgeding wijziging Kiesregeling

Geplaatst

op

door

De vordering die is ingediend door de politieke partijen PRO, Strei!, Alternatief 2020 en Seti Sranan Politieke Partij is vandaag door kortgedingrechter Sylvana Bradley afgewezen. Deze partijen hebben de zaak voorgelegd aan de rechter, omdat zij vinden dat de wetswijziging ondemocratisch en onrechtvaardig is. Het gaat onder andere om het pre-electoraal verbod en het betalen van een borgsom om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. 

Volgens raadsman Antoon Karg gaan de procederende politieke partijen in beraad over vervolgstappen. Dit gebeurt zodra zij een afschrift van het vonnis ontvangen hebben. Partijen zijn vastberaden in hun verzet tegen de wetswijzigingen en overtuigd van het ongrondwettelijk en ondemocratisch karakter daarvan.

De verdediging van de Staat vindt dat de rechter de wet niet kan toetsen. Het gaat om een wet die volgens hen op basis van de juiste procedures is aangenomen in De Nationale Assemblée. Er zijn verschillende argumenten aangevoerd om aan te tonen dat de politieke organisaties afgewezen moeten worden in hun vordering. 

Volgens Karg is de Grondwet door de goedkeuring van de wet vertrapt, omdat deze met een gewone meerderheid is aangenomen in plaats van de vereiste twee derde. Het parlement heeft op 28 maart de Kiesregeling en het Decreet Politieke Organisaties gewijzigd. 

Lees verder

Suriname

Politie Nieuw-Zeeland wil vrijdag lichamen van slachtoffers vulkaanuitbarsting bergen

Geplaatst

op

door

De politie van Nieuw-Zeeland is van plan om vrijdag de lichamen van de acht vermiste mensen van het eiland White Island te halen. Dat kon ze nog niet doen, omdat de vulkaan nog actief is en het daardoor te gevaarlijk was om het eiland te betreden.

In een statement laat de politie weten dat aan het plan momenteel de laatste hand wordt gelegd. De familie van de vermisten zijn al op de hoogte gebracht van de inhoud van dat plan.

Volgens experten is er nog seismologische activiteit op de vulkaan waargenomen.

Het officiële dodental na de vulkaanuitbarsting staat momenteel op acht, nadat twee mensen woensdag aan hun verwondingen overleden in het ziekenhuis. Ook de acht vermisten zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden.

In vier ziekenhuizen in het land worden nog 21 patiënten verzorgd. Zestien van hen verkeren in kritieke toestand. Een aantal Australische slachtoffers is per vliegtuig overgebracht naar ziekenhuizen in Sydney.

Lees verder

Meest gelezen