Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Evita Tjon A Ten bezorgt Suriname ‘Miss Top of The World Plus size’ titel

Geplaatst

op

door

Het 33-jarige multimediatalent Evita Tjon A Ten heeft Suriname tijdens een van de grootste missverkiezingen voor plus size vrouwen waardig uitgedragen. De Surinaams Nederlandse kunstenares, danseres en zangeres is op 9 november 2019 in Kiev, Ukraine uitgeroepen tot Miss Top Of The World Plus Size 2019. “Ik dacht; heb ik goed gehoord? Toen werd het herhaald en ik dacht dat betekent dat ik mij heel vlug naar het podium moet begeven. Tjon A Ten heeft naast de hoofdprijs ook de prijs voor Miss Talent Top of The World 2019 in de wacht weten te slepen.

“Ik ben al tien jaar lang artiest en kunstenaar, dus ik had zoiets van de talentenprijs wil ik zeker naar huis brengen. Natuurlijk ga je om te winnen, maar met zulke grote landen. Ook met ruimere budgetten, had ik niet verwacht dat ik de kroon zou winnen. Ik moet er nog even van bijkomen. Ik ben dankbaar voor de titel die ik gewonnen heb, de titel die Suriname gewonnen heeft”, aldus Tjon A Ten. De Miss Top of The World Plus Size 2019 voelt zich meer verbonden met de Surinaamse cultuur dan de Hollandse, dat komt volgens haar door de manier waarop zij is opgevoed. Zij is woonachtig in Nederland. In haar kleding kwam gedurende het contest de Surinaamse cultuur duidelijk tot uiting.

Tjon A Ten zegt dankbaar te zijn voor deze overwinning en ook de warme reacties, vooral die uit Suriname. Zij heeft ervoor gekozen Suriname en de natuur tijdens haar videoboodschap uit te dragen. Ze vindt het belangrijk om als miss een ambassadrice te zijn voor het land waar ze is geboren. “Aangezien ik zo gemengd ben, Ik heb Hindoestaans, creools, chinees en libanees in me, ben ik ook Suriname.” Zo beargumenteert zij haar keus om met het filmpje mensen te inspireren om Suriname te bezoeken. “Het is een land waar je naar toe moet, omdat het zoveel prachtige natuur heeft, omdat het zoveel verschillende type mensen en lekker eten heeft. Het grootste gedeelte van het land is tropisch bos. Suriname functioneert daardoor ook als de longen van de wereld. Wil je ervoor zorgen dat iedereen nog fijn kan ademen, dan moet je ervoor zorgen dat je er duurzaam mee omgaat. Zij promoot in haar video voor een duurzaam woon- en leefklimaat, alsook smart city building. De komende periode zal zij genieten van alles dat op haar afkomt. Ze gaat meer vertellen over Suriname en haar verkiezing. Zij gaat sociale projecten uitvoeren, er staan optredens te wachten en haar kunstwerken.

Zorg ervoor dat je je lekker voelt in je lijf. Wees trots op wie je bent. Leef vooral gezond. Let op je voeding. Wij staan er soms niet bij stil dat niet elke plus size vrouw ervoor kiest om zo te zijn. In mijn geval eet ik gewoon gezond, maar houd ik ook van lekker eten, heb ik heerlijke Surinaamse roots en heb ik vooraan in de rij gestaan om billen te krijgen. Maar er zijn ook vrouwen die medicatie moeten gebruiken, die hen laat aankomen. Oordeel niet over andere mensen. Bekijk het gewoon op menselijk niveau. Is iemand aardig of is die dat niet”, aldus de oproep van Tjon A Ten aan zij die kritiek hebben op plus size vrouwen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Willy

Wat een mooie vrouw. Zo zie je maar weer. Dik zijn hoeft niet lelijk te zijn. Wat een vrouw. GefeliciteerdAdvertentie

Suriname

Suriname begint Jaar van de Rat goed

Geplaatst

op

door

Het Jaar van de Rat is goed begonnen voor Suriname. Vernieuwing en vooruitgang zijn enkele kenmerken van de rat. De overname van de Afobakadam en de olie- en gasvondsten op zee zijn enkele voorbeelden, zei president Desi Bouterse bij de traditionele lunch in Kong Ngie Tong Sang. De relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China zal in de komende tijd verder worden verstevigd, benadrukten zowel de regeringsleider als ambassadeur Liu Quan. 

Liu is vol lof over Suriname, het enige land in de regio dat het Chinees Nieuwjaar nationaal viert. “Het vieren van elkaars gebruiken, begrip opbrengen voor elkaars zienswijzen en delen van elkaars keuken, is iets dat Surinamers als normaal ervaren. We zijn misschien een klein land, maar we zijn groot in het slaan van bruggen tussen culturen en geografische gebieden.

Het vieren van het Chinees nieuwjaar is daar een voorbeeld van, het maakt ons uniek”, zei Bouterse. Volgens de regeringsleider is China al enige tijd bezig in de geest van de rat vernieuwing en ontwikkeling te brengen. In de samenwerking met China staat er nog veel te gebeuren. Er worden voorbereidingen getroffen voor onder andere het baggeren van de Surinamerivier. 

Vele prominenten en gewone burgers hebben de lunch bezocht. Naast de lunch in Kong Ngie Tong Sang waren er dit jaar een aantal activiteiten zoals de vuurwerkshow op de WIjdenboschbrug.

Lees verder

Suriname

Binnenlandbewoners worden voorbereid op verkiezingen

Geplaatst

op

door

Binnenlandbewoners worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken voorbereid op de verkiezingen van 25 mei. De werkgroep Binnenland van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevindt zich nu op Tepu in het kader van een missie om zaken van dorpsbewoners over de stembusgang in orde te maken. De missie heeft al Boven Suriname, een deel van Brokopondo, het Lawa- en Tapanahonygebied aangedaan.

Marion Zaalman, lid van de werkgroep, zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat er id-kaarten worden aangemaakt en geboorteakten. Verder worden ook mensen geholpen wiens geboorteakten foutief zijn opgemaakt, terwijl zij die niet over zo’n document beschikken in kaart worden gebracht. Hun zaak wordt dan onderzocht in de stad en indien nodig wordt dan een verzoekschrift ingediend. De missies regelen ook verhuizingen zodat de burgers met hun juiste adres in het systeem worden geplaatst. Het controleren van de kiezerslijsten behoort ook tot de mogelijkheden tijdens de missies.

Zaalman benadrukt dat het om een groot aantal dorpen gaat. In het Boven Suriname gebied zijn onder meer de dorpen langs de Pikin Rio en de Grand Rio aangedaan en een deel van Brokopondo, te weten het gebied van Duwatra. Ook het Lawa- en het Tapanahonygebied zijn afgewerkt. Momenteel bevindt de missie zich in Tepu. Nadat Tepu is afgehandeld zal men zich begeven naar Cottica aan de Lawa, een dorp dat reeds was aangedaan, maar vanwege het inadequate telefoon/internetbereik toen, konden er geen id-kaarten worden aangemaakt. Zaalman benadrukt dat ook de bewoners van dit dorp in de gelegenheid gesteld zullen worden hun zaken in orde te maken. Op Palumeu bevindt zich ook een missie van Binnenlandse Zaken. Deze groep zal daarna het dorp Apetina bezoeken.

Volgens Zaalman verlopen de missies heel vlot. Ze zegt dat een grote groep personen zich heeft aangemeld om geholpen te worden. De missie zet zich van ‘s morgens tot laat in de avond in om id-kaarten of andere zaken voor de bewoners af te handelen.

Lees verder

Meest gelezen