woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Evaluatie vaccinatiecampagne: Communicatie moet opgevoerd worden

lees ook ...

Wereldwaterdag 2023 gericht op versnelde oplossing water- en...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname zal van 20 tot en met 24 maart een reeks van bewustwordingsvideo's, weetjes en tips via hun Facebookpagina en GOV.TV delen in verband met Wereldw...

Hoewel minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid niet ontevreden terugblikt op de afgelopen vijf maanden vanaf de start van de vaccinatiecampagne op 23 februari, vindt hij dat de communicatie met de samenleving moet worden opgevoerd. Vooral in de districten Marowijne, Coronie, Para, Brokopondo en Sipaliwini moet de voorlichting worden verbeterd, omdat in deze gebieden de vaccinatiegraad laag is.

In de afgelopen vijf maanden hebben ongeveer 212.000 personen het eerste prikje ontvangen, waarvan zo’n 205.000 met het AstraZeneca-vaccin is ingeënt. Dit is lange tijd als enige vaccin ter beschikking geweest in Suriname. Twee weken geleden kon Suriname ook beschikken over Sinopharm, waarvan zo’n 6000 doses reeds zijn toegediend en waarvan ook twee prikjes gegeven worden.

Van de ruim 212.000 gevaccineerden zijn ruim 42.000 volledig gevaccineerd. Minister Ramadhin hoopt binnen de komende twee maanden rond de 40 procent vaccinatiegraad te bereiken. Dit neemt echter niet weg dat er meer mensen bereikt zullen moeten worden. “We kijken niet alleen naar het aantal, maar ook naar de risicogebieden en de districten”, zegt de bewindsman.

“Er worden pogingen gedaan om de vaccinatiebereidheid te verhogen, maar er is ook veel ruis, fake news, veel vragen, bezorgdheden en onzekerheden.” Volgens minister Ramadhin kan niet verwacht worden dat deze zaken van de ene op de andere dag omslaan. “Het is de taak van de overheid, het ministerie van Volksgezondheid, het BOG en diverse deskundigen om de communicatie met die gebieden op een andere manier te doen.

De Medische Zending zet zich in het binnenland in om via communicatie de bereidheid te verhogen. Minister Ramadhin heeft met een delegatie gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag, dat zijn volledige ondersteuning heeft toegezegd. Suriname heeft de ondersteuning van de PAHO, het Unicef en het Rode Kruis Nederland die middelen beschikbaar zullen stellen voor de communicatie in de gebieden waar dat nodig is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEvaluatie vaccinatiecampagne: Communicatie moet opgevoerd worden