Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Evaluatie troep vorige regering

Geplaatst

op

Brunsi

In de afgelopen twee weken dat de nieuwe regering aan zit heeft zij de absolute ambtelijke en financiële chaos die de vorige regering heeft achtergelaten geëvalueerd. Tijdens de persconferentie gisteren heeft Vice president Brunswijk de gemeenschap op de hoogte gebracht van de stappen die de regering neemt.

Er zijn een aantal zaken die acuut aandacht behoeven geeft Brunswijk aan. Er zijn vele benoemingen gedaan tijdens de vorige regeerperiode en specifiek tijdens de laatste maanden. Er is een commissie benoemd om al deze benoemingen onder de loep te nemen. Wie de benoeming verdiend had, zal die behouden, maar de overtuiging is dat veel van deze benoemingen onterecht zijn. De staat wordt op deze manier overbelast, zegt Brunswijk.

Andere zaken die aandacht behoeven zijn onder andere de gronduitgifte van de Cultuurtuin. Het ministerie van Grond en Bosbeheer heeft toestemming van de RVM om de uitgifte in te trekken en de P.G te vragen om hier naar een onderzoek in te stellen. De raad van ministers heeft ook toestemming gegeven tot het wijzigen van de Raden van Bestuur van het GLIS, de SPSB, de SLM, Grasalco, de SWM, de EBS en Telesur. Wegens het spoedeisend karakter van de zaak is de wijziging van de raad van bestuur van het SZF al uitgevoerd.

Er is een onderraad: Ondernemerschap en Werkgelegenheid door de RVM in het leven geroepen om het beleid van de regering: economische groei, diversificatie en werkgelegenheid te ondersteunen. In deze onderraad zitten de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, De minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd, De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking en de minister van Financiën en Planning. De ministers kunnen op deze manier gericht discussiëren en op elkaar afgestemde maatregelen treffen om het ondernemerschap en de werkgelegenheid te bevorderen.- culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
dinsdag 4 augustus 2020 06:11

Goed bezig met schoon schip te maken.

Karin
dinsdag 4 augustus 2020 06:22

Ja goedzo. Die troep van een Ander nu opruimen. Waarom kunnen ze die mensen die in de regering zaten ook niet opruimen? Laten ze allemaal ook nu hun verantwoordelijkheid nemen. Allemaal stuk voor stuk oppakken. Waar zijn de uien en aardappelen voor 100miljoen USD? Verklaringen dat moet nu op tafel

Dagga
woensdag 5 augustus 2020 23:44

Een behoorlijk onderzoek zal er niet komen,ook nu zullen ze zeggen zand erover, wat gebeurd is, is gebeurd.
Als er onderzoeken moeten komen wie zal brunswijck en bee en vele anderen binnen de abop en pl dan onderzoeken.

Deze 2 partijen zijn mede verantwoordelijk voor de positie waarin Suriname verkeerd, door de ondersteuning dat ze de ndp hebben gegeven.

Wacht totdat er een partij komt die de doodstraf weer zal invoeren in Suriname,want wat een heleboel van die gasten hebben uitgevoerd moeten ze lijfstraffen krijgen.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Dagga


Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen