donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Evaluatie samenwerking Beeld & geluid en NAS

lees ook ...

CBvS wint award met nieuwe bankbiljetten

De twee nieuwe coupures – de 200 en 500 SRD – uitgegeven door de Centrale Bank van Suriname (CBvS), hebben de Regional Banknote and ID Document of the Year Awards in Santiago, Chili, dit jaar gewonnen...

In 2022 tekende het Nationaal Archief Suriname (NAS) en de directie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (afgekort Beeld & Geluid), een intentieverklaring.  Er wordt nu samengewerkt op het gebied van mediageletterdheid en digitale inclusie. Projecten zijn direct geïdentificeerd en uitgevoerd. Vertegenwoordigers van de Nederlandse organisatie zijn afgereisd naar Suriname om de samenwerking te evalueren.

Eppo van Nispen tot Sevenaer(directeur IBG) en Harm Post waren woensdag jongstleden op werkbezoek bij het Nationaal Archief Suriname. De instituten bieden elkaar een veilige omgeving voor onderzoek op locatie of educatieve toegang tot gedigitaliseerde collecties. Zij delen ook onderzoek en netwerken voor wederzijds voordeel.

Nu zijn er afspraken gemaakt over de transport en overhandiging van technisch apparatuur ten behoeve van de sectie Film, Video en Audio (FVA) van het NAS.  Audio- en videomateriaal over Suriname zullen worden overhandigd, terwijl trainingen en workshops verzorgd zullen worden voor de media in Suriname.

Capaciteitsontwikkeling en -versterking van het archief en belanghebbenden in Suriname, die in aanmerking komen worden ook betrokken in de verdere samenwerking. Directeur, en nationale archivaris van het NAS Rita Tjien Fooh leidde bijgestaan door Ricardo Carrot, chef van de sectie FVA de vergadering. De samenwerking wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEvaluatie samenwerking Beeld & geluid en NAS