maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

EU-veiligheidsreflectoren voor veiliger verkeer

lees ook ...

Staatsolie reserveert 16 miljoen voor waterramp Brokopondo

Directielid van Staatsolie Eddy Fränkel heeft gegarandeerd, dat het bedrijf SRD.6.000,- zal toekennen aan personen van wie de woningen waterschade hebben opgelopen in het district Brokopondo. Dit geld...

Suriname mocht veiligheidsreflectoren in ontvangst nemen. Fernando Ponz Cantó, EU-ambassadeur voor Guyana, Suriname en de ABC-eilanden reikte deze reflectoren uit aan leerlingen van de Berkeveldschool. Eerst vonden de leerlingen de armbanden grappig. Kort daarna toonden zij  duidelijk begrepen te hebben, dat dit het verschil tussen leven en dood kan betekenen ‘s avonds in het verkeer. De reflector om de pols of enkel is zichtbaar in het donker.

Suriname en Guyana kregen samen 17.000 veiligheidsreflectoren gedoneerd. Op 21 juni mocht Guyana een partij ontvangen. “Het moet ervoor zorgen dat je in de avond goed te zien bent op straat en in het verkeer. In de Europese Unie, waar er jaarlijks vele slachtoffers vallen, hebben we gemerkt dat de veiligheidsreflectoren helpen dit aantal naar beneden te brengen,” aldus de EU vertegenwoordiger.

Fernando Ponz Cantó, EU-ambassadeur voor Guyana, Suriname en de ABC-eilanden, reikte samen met managing director Brian Glynn en program director Jude Da Silva, de eerste veiligheidsreflectoren uit aan de Muloleerlingen.

Directeur Beroepsonderwijs Gracia Ormskirk en hoofdinspecteur Rachel Deekman, hoofd van de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS), die aanwezig waren, kregen ook een reflectorbandje om de pols.

Hoofdinspecteur Deekman vindt dit een “mooi gebaar van de EU…”. “Het lijkt een klein dingetje, maar het is heel belangrijk voor mensenlevens,” zegt Ormskirk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEU-veiligheidsreflectoren voor veiliger verkeer