zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

EU-veiligheidsreflectoren voor veiliger verkeer

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Suriname mocht veiligheidsreflectoren in ontvangst nemen. Fernando Ponz Cantó, EU-ambassadeur voor Guyana, Suriname en de ABC-eilanden reikte deze reflectoren uit aan leerlingen van de Berkeveldschool. Eerst vonden de leerlingen de armbanden grappig. Kort daarna toonden zij  duidelijk begrepen te hebben, dat dit het verschil tussen leven en dood kan betekenen ‘s avonds in het verkeer. De reflector om de pols of enkel is zichtbaar in het donker.

Suriname en Guyana kregen samen 17.000 veiligheidsreflectoren gedoneerd. Op 21 juni mocht Guyana een partij ontvangen. “Het moet ervoor zorgen dat je in de avond goed te zien bent op straat en in het verkeer. In de Europese Unie, waar er jaarlijks vele slachtoffers vallen, hebben we gemerkt dat de veiligheidsreflectoren helpen dit aantal naar beneden te brengen,” aldus de EU vertegenwoordiger.

Fernando Ponz Cantó, EU-ambassadeur voor Guyana, Suriname en de ABC-eilanden, reikte samen met managing director Brian Glynn en program director Jude Da Silva, de eerste veiligheidsreflectoren uit aan de Muloleerlingen.

Directeur Beroepsonderwijs Gracia Ormskirk en hoofdinspecteur Rachel Deekman, hoofd van de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS), die aanwezig waren, kregen ook een reflectorbandje om de pols.

Hoofdinspecteur Deekman vindt dit een “mooi gebaar van de EU…”. “Het lijkt een klein dingetje, maar het is heel belangrijk voor mensenlevens,” zegt Ormskirk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEU-veiligheidsreflectoren voor veiliger verkeer