donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

EU steunt in evenwicht brengen vraag en aanbod Arbeidsmarkt

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

Minister Steven Mac Andrew van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), heeft zich op vrijdag 13 oktober 2022 laten informeren door de consultants die belast waren met de uitvoering van de vierde en laatste missie van het project van de Europese Unie (EU), dat gericht is op verbreding van de activiteiten van de openbare diensten voor de arbeidsvoorziening.

Het doel van dit project is om de afdeling Directe Bemiddeling van het onder directoraat Arbeidsmarkt, te versterken bij het koppelen van werkgevers die op zoek zijn naar arbeidskrachten met werkzoekenden. Het project wordt uitgevoerd door Socieux+, een door de Europese Unie opgerichte en medegefinancierde faciliteit voor technische samenwerking tussen publieke en sociale partners in derdewereldlanden. De algemene doelstelling is om de toegang tot betere arbeidskansen en inclusieve sociale beschermingsstelsels uit te breiden en te verbeteren.

In het kader van dit project heeft de vierde, tevens afsluitende missie plaatsgevonden en lag de focus van deze missie op coaching en capaciteitsopbouw gericht op de verworvenheden bij de voorgaande missies, waarbij de verbeterpunten zijn meegenomen om uiteindelijk de afdeling Directe Bemiddeling te versterken. De consultants die bij deze missie betrokken waren zijn: Stijn Huysman van de Belgische Arbeidsbemiddelingsdienst en Evelyne Lange, employer consultant, eveneens bij de Belgische Arbeidsbemiddelingsdienst.

Uit het verslag van de consultants blijkt dat ze hun expertise hebben gedeeld met het personeel van de afdeling Directe Bemiddeling en dat ze gedurende tien werkdagen in Paramaribo en Nickerie verschillende activiteiten hebben uitgevoerd, waaronder bedrijfsbezoeken om zodoende een indruk te krijgen van wat de betekenis van de dienst Arbeidsbemiddeling is voor werkgevers.

Op basis van de input van de bedrijven is aanbevolen om de data van de opgegeven vacatures en geregistreerde werkzoekenden bij de Directe Bemiddeling te digitaliseren waardoor het gemakkelijk gedeeld kan worden met werkgevers. Ook is het mogelijk gemaakt voor gebruikers van de dienstverlening van de Directe Bemiddeling om zich online aan te melden. Dit geldt voor zowel werkzoekenden als werkgevers die opzoek zijn naar arbeidskrachten.

De afdeling zal nu meer dan ooit online en via sociale media vacatures aanbieden. Hiertoe is die dienst intussen zichtbaar gemaakt op Google Maps, een google link en een QR-code (voor mobiel gebruik) hetgeen resulteert in een makkelijke identificatie en toegang tot de diensten van de afdeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEU steunt in evenwicht brengen vraag en aanbod Arbeidsmarkt