maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(2)

Etnische politiekvoering regering-Santokhi ongekend voor Suriname

lees ook ...

Ambassadeur voor de Assemblee aangesteld

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft Giorgio Rustveld op vrijdag 10 maart jongstleden uitgenodigd voor de ondertekening van het jaarcontract als ambassadeur van...

Tijdens een on air-meeting zijn de prestaties van de regering-Santokhi onder een vergrootglas geplaatst door NDP-toppers. Volgens de sprekers krijgt de huidige regering een dikke onvoldoende. Naast het sociale beleid werden de gemaakte en niet ingeloste beloften, de etnische benoemingen, het beleid waarbij vrienden- en familie benoemd worden en de aanpak van Covid-19 allemaal afgekraakt.

Gewezen assembleevoorzitter Jenny Simons gaf aan dat het land uit een economische crisis komt, maar dat ze nu wel bang is voor een veel groter kwaad. Volgens haar zijn de etnische sfeer en spanningen in dit land die door deze regering worden gecreëerd als een tijdbom. Deze manier van etnische politiekvoering is ongekend voor Suriname, zei Simons.

“Ik heb het niet eerder gezien, onder geen enkele regering. De VHP heeft de stemmers laten geloven dat ze is uitgegroeid tot een multi-etnische partij. Maar laten we dat dan ook terugzien in de benoemingen die gedaan worden”, merkte de oud-DNA-voorzitter op.

Ze vindt dat de regering de schuld altijd afschuift op anderen: “Het is een falen van de bevolking, het is de schuld van zij die niet willen vaccineren of als niets helpt is het de schuld van de vorige regering.”

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt dat de coalitie meer los dan vast stond. Hij noemde de rol van de eens zo grote NPS “de mat waarop de Abop en VHP de voeten vegen.” Het is volgens hem duidelijk dat deze coalitie in de afgelopen 450 dagen niets heeft gedaan om het leed van het volk te verminderen. Er zou 3 miljoen diasporakapitaal naar Suriname komen, wat er nog steeds niet is.

“Het volk zou het niet voelen, maar u voelt het wel en waar zijn de vakbondsleiders? Een van de voorvechters van de vakbonden is zelfs adviseur op het Kabinet van de Vicepresident. Ze stonden allemaal op trucks om aan te geven hoe slecht het gaat in het land. Waar zijn ze nu? Nu daar het veel slechter gaat,” vroeg Bouva zich af.

Terwijl de NDP-regering degene was die tekenden met het IMF in 2016 en de samenwerking vroegtijdig ophief, zei Bouva geen fan te zijn van het IMF. “Want IMF doet pijn.”

De uitspraak over de evaluatie van de benoemingen van president Chandrikapersad Santokhi werd ook gezet naast van de vicepresident Ronnie Brunswijk. Het staatshoofd zei in Nederland dat het benoemingenbeleid geëvalueerd en benoemingen mogelijk teruggedraaid zouden worden. Echter heeft de vp gezegd dat hij niets zal terugdraaien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEtnische politiekvoering regering-Santokhi ongekend voor Suriname