donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Esther the Musical gemeente Gods Rainville

lees ook ...

Geen geld gestolen uit kluis politie

Er is geen sprake van diefstal van SRD 300.000 uit een  kluis op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Bij verificatie bij het Interim-managementteam van het Korps Politie Suriname (KPS) is...

Onder leiding van regisseur Oenone Jantz werd vorige week de laatste hand gelegd aan de musical ‘Esther’. In de zaal  van de gemeente Gods Rainville aan de Hayaristraat werd de musical in het weekend opgevoerd. De toegang was geheel gratis, en de opkomst was boven verwachtingen. Taalgebruik is aangepast  en Surinaamse elementen zijn toegevoegd om het geheel  toepasselijk te maken. Het voorbeeld van Esther is vandaag nog actueel. Dit verhaal is wereldwijd vaak via de media verteld.

 Het stuk vertolkt  een bekend bijbels verhaal van een eenvoudig weesmeisje uit een minderheidsgroep, dat koningin werd van Perzië. Twintig jaar geleden is het stuk geschreven door Desiré Pinas. “We hebben het taalgebruik aangepast en nog delen eraan toegevoegd, waardoor het nu echt herkenbare Surinaamse elementen heeft”, vertelt de regisseur.

Het stuk toont, geloof, durf en kracht om op te komen tegen oppressie. Het demonstreert wat kan gebeuren wanneer men de God van de Bijbel vertrouwt, ook bij tegenstand. Esther is een voorbeeld  van durven ‘nee’ te zeggen tegen druk van buiten.”

Samen met haar pleegvader Mordechai verijdelde zij als koningin een plan om haar volk, de Joden uit te roeien. Het success was groot en de  gemeente besloot live te gaan op de derde dag via social media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEsther the Musical gemeente Gods Rainville