maandag 26 september 2022
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Essay wedstrijd in verband met Caricom Energy Month 2021

lees ook ...

Governor CBvS: Further slight drop in share price expected

The advance of the exchange rate has come to a halt since Tuesday, but there has been no significant decline. It is the desire of the acting President Ronnie Brunswijk that the exchange rate for US dr...

Surinaamse jongeren worden opgeroepen door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om in verband met de Caricom Energy Month te participeren aan een Essay wedstrijd. Aan deze wedstrijd die op maandag 08 november is aangekondigd, kunnen Surinaamse studenten in de leeftijdsklasse van 16 tot en met 25 jaar meedoen.

De vraag die de jongere zichzelf moet stellen is: waarom is hernieuwbare energie belangrijk en hoe zou ik het in het leven van alle dag kunnen toepassen? Het thema van het essay is: How can Sustainable Energy move Suriname from Dependance to Resilience and what role can I play in this transition.

De essays moeten minimaal 1500 en maximaal  2500 woorden lang zijn. De deadline voor het indienen van essays is 22 november 2021 en moeten ingediend worden onder de kop: Caricom Energy Month. De prijzen zijn tablets, telefoons en dergelijke.

Deze wedstrijd is georganiseerd om jongeren bewuster te maken van energiegebruik, milieuproblemen, duurzame ontwikkeling en om onderling discussies over dit onderwerp te stimuleren.

De vraag is in welke taal de studenten het essay moeten schrijven. Waarschijnlijk het Engels, omdat de informatie geheel in het Engels is, maar dat wordt er niet expliciet bij gezegd. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gaat erover. Daar kunnen de studenten dan verdere informatie halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEssay wedstrijd in verband met Caricom Energy Month 2021