maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Ernstige misdrijven baren de regering zorgen

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

de ernstige misdrijven waardoor de gemeenschap de afgelopen tijd werd opgeschrikt, hebben de regering ook  niet onberoerd gelaten. De minister van Justitie en Politie deed naar aanleiding hiervan namens de regering de volgende statement:

“We kunnen gerust stellen dat deze misdrijven een ernstige inbreuk op onze rechtsorde hebben gemaakt. Ik heb als minister van Justitie en Politie opdracht gegeven aan de korpschef om met voortvarendheid te werken aan de opsporing van deze verdachten, opdat hun aanhouding en aldus – verwijdering uit de maatschappij – een feit is. De regering zal onder geen beding toestaan dat de veiligheid van de burger onder druk komt te staan. Daartoe zullen er in de komende periode belangrijke beleidsmaatregelen worden genomen om de veiligheid te garanderen. Veiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de regering.”

“Op de samenleving doe ik ook een beroep alle informatie die verdacht lijkt, te rapporteren aan de politie. Sociale controle: ‘See something, say something’. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een veilige maatschappij. Aan de nabestaanden bieden wij onze condoleances aan en nogmaals geven wij de garantie dat opsporing en aanhouding van de verdachten onze hoogste prioriteit heeft.”

Tot zover de statement van de minister van Justitie en Politie betreffende de toegenomen zware criminaliteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameErnstige misdrijven baren de regering zorgen