donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ereonderscheiding voor bloeddonoren in Suriname

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

In een ceremonie, op donderdag 20 juni 2024, zijn 104 heren en 64 dames geëerd voor hun uitzonderlijke bijdrage als bloeddonoren aan de Nationale Bloedbank Suriname. De uitreiking vond plaats in de Congreshal en viel samen met de viering van het 84-jarig bestaan van de Bloedbank.

President Chandrikapersad Santokhi en vice-president Ronnie Brunswijk reikten de onderscheidingen uit, waarmee de donoren werden benoemd tot Ridder, Officier en Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster. President Santokhi prees de gedecoreerden voor hun offervaardigheid en menslievendheid, vooral in een tijd van economische crisis.

De Nationale Bloedbank voorziet de gemeenschap al 84 jaar van veilig bloed en streeft naar uitbreiding van het donorbestand, wat een aanzienlijke uitdaging blijft. De stichting doet een speciale oproep aan jongeren om zich aan te melden als bloeddonor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEreonderscheiding voor bloeddonoren in Suriname