donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

Erbarmelijke situatie Apollohal wordt aangepakt

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

De erbarmelijke situatie van de Apollohal te Pontbuiten wordt aangepakt. Deze situatie is door de presidentiële werkgroep Wijken In Ontwikkeling Paramaribo (WIO P) onder de aandacht gebracht van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De werkgroep, onder leiding van de voorzitter Harold Pultoo, heeft een heel vruchtbaar gesprek gehad met de minister.

In de Apollohal wonen 23 volwassenen en 47 kinderen. Vanwege de verslechterde staat van het pand bestaat er groot gevaar voor ongelukken voor kinderen, alsook brandgevaar. Verder ontbreken er basisvoorzieningen zoals badkamers en toiletten, met bijkomende problemen als slechte afwatering, lekkages, en het ontbreken van een poort en een kapotte schutting waardoor het een komen en gaan is van ongewenste personen. De bewindsman heeft zijn volle medewerking toegezegd bij het oplossen van de bovenstaande problemen.

De werkgroep WIO P is bezig een integraal programma uit te voeren inzake adequate huisvesting, waarbij centraal staan; veiligheid en leefbaarheid. Daarnaast maakt de werkgroep zich ook sterk voor intensieve persoonlijke begeleiding op zowel financieel als immaterieel gebied. Het is de bedoeling om in de naaste toekomst het geheel te transformeren tot een vernieuwde appartementencomplex annex wijkcentrum. Ook hiervoor heeft de minister zijn volledige medewerking toegezegd.

De vrouwen in dit complex zijn vrijwel allemaal alleenstaande moeders. Voor hen zal er begin 2023 een speciale training worden verzorgd door diverse deskundigen, waarbij er tools zullen worden aangereikt voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij zal onder andere de focus worden gelegd op family-planning.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameErbarmelijke situatie Apollohal wordt aangepakt