maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
4
(1)

Marktverkopers in de problemen

lees ook ...

Nederlandse ambassadeur en dc Bhola bespreken samenwerkingsg...

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft woensdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan ambassadeur Henk van der Zwan van het Koninkrijk der Nederlanden. Er is over verschillend...

De situatie  in de omgeving van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt is aangepast aan de omstandigheden. Veel marktverkopers brengen daar hun waren aan de man na het meest recente besluit van de autoriteiten om de markten gesloten te houden om  daarmee verdere besmetting met het COVID-19-virus tegen te gaan.  Markmeester Gautam Dhanai, districtscommissaris Ricardo Bhola en het COVID-19-managementteam buigen zich over een oplossing.

Marktmeester Dhanai zegt dat het managementteam zich afgelopen vrijdag bij de markt heeft georiënteerd. Vanuit de marktleiding zijn er oplossingsvoorstellen gedaan. Een daarvan is de markt gedeeltelijk open te stellen. Het gaat dan om het ringgedeelte van de ingangs- naar de uitgangspoort. Indien dit gedeelte wordt opengesteld, meent Dhanai dat er dan een redelijke groep geaccommodeerd kan worden. Hij noemt de groothandelaren, vis- en vleesverkopers en de groep marktventers die zich nu op straat voor de markt ophoudt.

Deze voorstellen zijn in een rapport vervat, dat zal worden opgestuurd naar de minister van Volksgezondheid. Met de bewindsman zal ook overlegd worden omtrent het openstellen van het bovenste gedeelte van de markt. Marktmeester Dhanai wijst erop dat niet alle marktventers op straat staan. Zij die kleding en kramerijen verkopen zitten thuis en ontberen inkomsten. Ook voor hen moet er een oplossing gezocht worden.

Hoewel de markt reeds enige tijd door haar opgestelde en door het ministerie goedgekeurde protocollen hanteerde, zegt Gautam dat wordt uitgekeken naar eventuele andere protocollen van het ministerie. Hij ziet ook graag controle van het BOG en bestuursambtenaren bij hen die vis en vlees op straat aan de man brengen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMarktverkopers in de problemen