dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Er moet vaart achter nationale ontwikkeling

lees ook ...

Opening of the “Suriname Agricultural Technical Cooper...

The "Suriname Agricultural Technical Cooperation Center" project was officially launched in this Saramacca area on November 21, 2022. This project provides as a clear illustration for the continued gr...

Na een jaar van aftasten en inventarisatie van de zaken in ons land is het nu tijd dat de regering van Suriname de nationale ontwikkeling aanpakt in een hogere versnelling. In dit tweede zittingsjaar van de regering Santokhi–Brunswijk zullen er meer ontwikkelingsprojecten uitgevoerd worden, waarbij de inzet van onder andere de districtscommissariaten dringend nodig zal zijn.

Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens zijn oriëntatiebezoek op donderdag 29 juli 2021 aan de districtscommissariaten van Paramaribo en Sipaliwini. Hij werd daarbij vergezeld door zijn vrouw, Adolphine Cairo, de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel en de ROS-directeur, Mavrick Boejoekoe. De delegatie van de VP maakte eerst een stop bij de dc Fulgence Javinde van Paramaribo Zuid-West, vervolgens bij de zeven DC’s van de alle zeven ressorten van het district Sipaliwini en tenslotte is het bezoek afgesloten bij dc Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost. Op alle commissariaten werd een rondleiding gegeven.

Bij de commissariaten deed vp Brunswijk de belofte dat de regering financiële middelen zal vrijmaken voor de uitvoering van goedgekeurde plannen. Er is aan veel dingen gebrek die nodig zijn voor de  zoals auto’s, boten, kantoormeubilair en voldoende deskundig personeel, waardoor de districtscommissarissen zich niet goed genoeg van hun taak kunnen kwijten. Toch zei de vp erg trots te zijn op de inzet van de ambtenaren die met de gebrekkige middelen hun werk zo goed als mogelijk doen

De vicepresident riep de verschillende kantoren van alle ressorten op om met respect voor elkaar samen te werken aan de vooruitgang van het binnenland. In een onderhoud met dc Bhola vroeg de vp aandacht voor het goed maaien van de bermen langs de openbare wegen in Paramaribo-Noord. Minister Immanuel heeft de vp de verzekering gegeven dat het ministerie van ROS er alles aan zal doen om mee te werken aan de nieuwe versnelling welke de regering heeft vastgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr moet vaart achter nationale ontwikkeling