zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Er komen meer bedden en de bevolking moet zich laten testen

lees ook ...

Geen ontheffing voor invoer auto’s onder bouwjaar 2014

Er zal geen ontheffing meer worden verleend om auto’s onder bouwjaar 2014 in te voeren in Suriname. Dit wordt bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei op de covid-19 persconferentie vandaag dat de regering er naar streeft om de bed- en isolatiecapaciteit op respectievelijk de verpleegafdelingen van ziekenhuizen en Residence Inn deze week nog uit te breiden. De Intensive Care-capaciteit bedraagt landelijk 40 bedden, waarvan er momenteel 9 bezet zijn. Verder liggen er totaal 96 personen op de verpleegafdelingen van het Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Voor wat de verpleegafdelingen betreft, wordt er gewerkt aan het vergroten van de capaciteit van 103 naar 168 bedden in de eerste week van januari. Ook de isolatiecapaciteit zal deze week nog worden uitgebreid. Met name de isolatie-unit van Residence Inn zal worden vrijgemaakt en daar zullen dan ongeveer 130-150 isolatie plekken bijkomen. Momenteel is 54% van de beschikbare isolatieruimtes bezet.

De bewindsman merkt op dat er in de afgelopen week een zekere mate van stabiliteit in het aantal positief geteste COVID-19-patiënten is geweest. Er is  dus nog geen daling in zicht. Suriname zit momenteel op gemiddeld 58 nieuwe gevallen per dag, waarbij het reproductiegetal (R) dichtbij 1 is. “Dat betekent dat wij op dit moment op basis hiervan wel een zekere mate van geruststelling hebben”, aldus minister Ramadhin. Hij waarschuwt echter dat er slechts een heel kleine wijziging in infecties nodig is. De ‘R’ kan ook gaan fluctueren bij de stijging van infectiegevallen en de hoge besmettingsgraad.

Het percentage positief getesten oftewel Positivity Rate, schommelde de afgelopen week tussen de 20% en 25%. De gezondheidsautoriteiten streven naar onder de 5% zoals ook de WHO aanbeveelt, wil men dat er sprake is van een stabiele controle van het aantal positieven. Minister Ramadhin verwacht wel dat er de komende weken een ‘inhaalslag’ van positief geteste personen zal zijn, dit vanwege de feesten en samenscholingen die er in de afgelopen dagen – te weten Kerst en oud/nieuwjaar – zijn geweest. Hij doet daarom een oproep aan de samenleving om zich in geval van symptomen te laten testen. “Er is genoeg testmateriaal en er zijn voldoende plekken om te testen.” Aldus de minister van Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr komen meer bedden en de bevolking moet zich laten testen