zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(2)

Er is voldoende insuline voor de rest van het jaar

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gaf donderdag 27 juli jongstleden in De Nationale Assemblee (DNA) te kennen, dat er voldoende insuline in het land is voor de rest van het jaar. Het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS), staat achter deze bewering, aan de hand van hun gegevens. BGVS bevoorraad de apotheken, en verzekerden moeten niet voor insuline betalen. Benadeelden kunnen een klachten formulier invullen op de SZF website.

 De bewindsman zegt dat wij voor de komende drie maanden Penfill Insuline Mixtard kort en lang binnen hebben. Verder gaan er de komende week bestellingen de deur uit, die de Insulinebevoorrading voor de rest van het jaar garanderen. Er is dus voldoende insuline in voorraad voor de gemeenschap.

Ramadhin ontzenuwde ook geruchten, dat patiënten tussen de SRD 1700,- en SRD 2000,- moeten betalen voor een flacon insuline.  BGVS is de belangrijkste insuline voorziener in het land. De richtprijs is nu SRD.255,- en daarop mogen de apotheken maximaal 35 procent winst maken. Alleen als een bedrijf zelf insuline importeert, bestaat de mogelijkheid dat de prijs hoger is. Het zal dan gaan om een onbekend bedrijf.

De bewindsman verzekert dat er bewijs bestaat van het Staatsziekenfonds (SZF) om te bevestigen, dat de zorgverzekeraar voor honderd procent insuline voor haar verzekerden vergoedt.

Het is regel dat verzekerden bij het fonds niet hoeven te betalen voor insuline bij de apotheek. “Indien dit toch gebeurt zal het moeten worden gemeld bij het SZF of bij de Economische Controle Dienst”, volgens de bewindsman.  Een klachtenformulier kan ingevuld worden op de website van het SZF zodat individuele gevallen goed onderzocht kunnen worden.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is voldoende insuline voor de rest van het jaar