donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Er is onvoldoende zorgpersoneel in Suriname

lees ook ...

Voorzitter seniorenvereniging Suriname overleden

Het nieuws van het overlijden van Renate Wouden-Bhugwandass heeft velen geschokt. Als voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft ze jarenlang gest...

Personeel voor de zorgsector aantrekken is moeilijk volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op donderdag 14 oktober 2021 in het parlement. Bij een landelijk onderzoek is gebleken dat er geen of nauwelijks werklozen zijn onder de verpleegkundigen en ziekenverzorgenden.  “Iedereen is op dit moment ingezet in de zorg,” aldus minister Ramadhin. Er zouden wel investeringen zijn gedaan om meer mensen op te leiden.

Hierbij verwees de minister naar het studiefonds dat is ingesteld bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), de opkomende samenwerking met de Universiteit van Nijmegen en een uitwisselingsprogramma tussen medisch kader. De regering heeft momenteel een voorstel op tafel om toelagen aan te passen met als voornaamste doel het mobiliseren en motiveren van het zorgpersoneel dat zich inzet in de strijd tegen Covid.

Op de vragen van het parlement betreffende de kwestie van de Cubaanse zorgwerkers, gaf minister Ramadhin aan dat dit probleem niet zou zijn ontstaan als de regering geen torenhoge schuld van miljoenen dollars had overgenomen. Hij stelde verder dat de Surinaamse studenten op Cuba niet in onzekerheid zouden verkeren als er tijdig garanties waren geboden toen er overeenkomsten met hen werden gesloten.

“Ik heb als minister geen mandaat van de verschillende RvC’s aangetroffen van de instellingen waarmee de overeenkomsten zijn aangegaan om deze te tekenen. Directies werden opgedragen deze overeenkomsten die financieel desastreuze gevolgen hebben te tekenen met de studenten die absoluut geen schuld hebben bij de totstandkoming van deze overeenkomsten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is onvoldoende zorgpersoneel in Suriname