woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Er is onvoldoende zorgpersoneel in Suriname

lees ook ...

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Personeel voor de zorgsector aantrekken is moeilijk volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op donderdag 14 oktober 2021 in het parlement. Bij een landelijk onderzoek is gebleken dat er geen of nauwelijks werklozen zijn onder de verpleegkundigen en ziekenverzorgenden.  “Iedereen is op dit moment ingezet in de zorg,” aldus minister Ramadhin. Er zouden wel investeringen zijn gedaan om meer mensen op te leiden.

Hierbij verwees de minister naar het studiefonds dat is ingesteld bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), de opkomende samenwerking met de Universiteit van Nijmegen en een uitwisselingsprogramma tussen medisch kader. De regering heeft momenteel een voorstel op tafel om toelagen aan te passen met als voornaamste doel het mobiliseren en motiveren van het zorgpersoneel dat zich inzet in de strijd tegen Covid.

Op de vragen van het parlement betreffende de kwestie van de Cubaanse zorgwerkers, gaf minister Ramadhin aan dat dit probleem niet zou zijn ontstaan als de regering geen torenhoge schuld van miljoenen dollars had overgenomen. Hij stelde verder dat de Surinaamse studenten op Cuba niet in onzekerheid zouden verkeren als er tijdig garanties waren geboden toen er overeenkomsten met hen werden gesloten.

“Ik heb als minister geen mandaat van de verschillende RvC’s aangetroffen van de instellingen waarmee de overeenkomsten zijn aangegaan om deze te tekenen. Directies werden opgedragen deze overeenkomsten die financieel desastreuze gevolgen hebben te tekenen met de studenten die absoluut geen schuld hebben bij de totstandkoming van deze overeenkomsten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is onvoldoende zorgpersoneel in Suriname