dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Er is hoop voor personeel bij het St. Vincentius Ziekenhuis

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

De sit-down actie van het personeel heeft vruchten afgeworpen. Die is donderdag om 7.00 uur begonnen. Een bedrag van SRD 1000 voor koopkrachtversterking is al uitbetaald aan het ziekenhuis, maar het personeel heeft zijn deel nog niet gezien. Volgens directeur Manodj Hindori (RKZ) zal de uitbetaling mogelijk gauw geschieden. De bond is hiervan op de hoogte gesteld. Het personeel wil echter eerst de uitbetaling zien

“Het ziet er goed uit. We hebben contact gelegd met de particuliere verzekeraars die hun betaling moeten doen, zodat er kan worden overgegaan tot uitbetalen. Iedereen kijkt vol spanning uit naar de uitbetaling vandaag”, zegt Hindori, die daarna stopzetting van de actie verwacht. Hij stelt ook dat meestal, informatie via de bond wordt doorgespeeld.

“Ik vind het een terechte actie. Vandaag is al 8 juli en we hebben onze koopkrachtversterking nog steeds niet met ons salaris ontvangen. We gaan door tot er is betaald”, zegt een verpleegkundige die anoniem wil blijven.

Penningmeester Rolando Ceder van de Bond van Personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis zegt: “De directie heeft de gelden gebruikt, omdat zij uit eigen middelen niet genoeg verdienen om de salarissen te kunnen betalen. Voor de zoveelste keer hebben zij de koopkrachtversterking gebruikt, die vanuit de overheid wordt gestort om dat gat te dichten. De mensen hebben zelf ook problemen. Wij kunnen niet aan de Chinees, EBS of SWM zeggen, morgen kom ik betalen.” Het personeel blijft daarom in actie totdat zij de gelden op hun rekening zien.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is hoop voor personeel bij het St. Vincentius Ziekenhuis