donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Er is een visserijovereenkomst met Guyana in de maak

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

President Chan Santokhi heeft samen met enkele ministers een persconferentie belegd  in Nickerie, ter afsluiting van zijn werkbezoek. Tijdens deze persbijeenkomst heeft hij meegedeeld dat er een visserijovereenkomst in de maak is met Guyana. Hij wees erop dat er zo’n overeenkomst bestaat met Venezuela en andere landen.  De president zegt niet te weten waar het verhaal van 150 visvergunningen vandaan komt.

Deze regering heeft afspraken met Guyana gemaakt voor een intensieve samenwerking op verschillende gebieden, op het niveau van de twee presidenten, met medewerking van de ministers van Buitenlandse Zaken als coördinatoren.

De president  legt uit dat de kwestie van de visvergunningen aan de orde is gekomen, omdat vergunningenhouders US$ 5.000.- eisen van Guyanese vissers. Guyana vroeg om de vergunningen rechtstreeks te verstrekken, waardoor het land geld kan verdienen en de middleman wordt uitgeschakeld.

Vergunningen blijken nu te zijn gekopieërd, en dat twee boten op 1 vergunning opereren op die manier. De zaak is in onderzoek. Ondertussen is er een lijst van de tussenpersonen  nu opgemaakt. De minister van Buitenlandse Zaken  heeft dit doen toekomen aan zijn collega van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

LVV is opgedragen om de vergunning in te trekken van bedrijven, die zich schuldig hebben gemaakt aan het produceren van kopieën, die verkocht zijn aan de Guyanese vissers. De president zegt dat hij  zich niet onder druk laat zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is een visserijovereenkomst met Guyana in de maak