maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Er is behoefte aan anoniem vaccineren

lees ook ...

Training in hydrocultuur op Kwatta

Er is vandaag een basistraining in hydrocultuur verzorgd voor voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), leden van land- bouwcoöperaties en overige belangstellenden. De ...

Tijdens de covid-19 persconferentie van donderdag, is naar voren gekomen dat een aanzienlijk groep mensen anoniem gevaccineerd willen worden.  Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team bevestigde dit. Hij hekelt het feit dat mensen anderen verbieden om te vaccineren, terwijl zij wel in het geheim hun prikje halen, omdat  zij bang zijn voor represaille uit hun omgeving, wanneer zij herkent zouden worden.

“Tijdens de vaccinatiedag bij de Drie Koningenkerk, meer bekend als de Rajpurkerk, aan de Mahonylaan waren er lange rijen van veelal mensen in auto’s met donkere ruiten. Ze kozen ervoor om in de auto te blijven en niet gewoon binnen te wandelen omdat ze in de auto niet herkend zouden worden. Dat terwijl ze sneller geholpen konden worden bij de walk-in”, aldus Asin.

“Ook wanneer bedrijven komen vaccineren en de mensen een cadeautje krijgen en op de foto mogen zijn er mensen die zeggen: ‘hou dat alles maar. Ik wil niet dat mensen weten dat ik gevaccineerd ben anders wordt vreemd naar mij gekeke’.”

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie zegt,  “Je kan niet toepassen wat je afwijst”. Mensen protesteren tegen dwangmaatregelen van de regering, terwijl zij het zelf toepassen op anderen.

Asin en Nannan Panday-Gopisingh zeggen,  dat de situatie in de zorg bijzonder nijpend is. “We willen niet overgaan op dwang, maar als het doorgaat zoals het nu gaat en het vaccineren niet nog meer vaart neemt, dan zullen we over een week of zes mogelijk geen keus hebben.”

Meegedeeld is dat er meer vaccinatielocaties komen. Het Zorghotel  wordt ook een locatie, waar mensen tot elf uur ‘s avonds dus ook na de lockdown uren, in de auto gevaccineerd kunnen worden. “We hopen dan ook de mensen die iets meer privacy willen, daar te kunnen accommoderen.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEr is behoefte aan anoniem vaccineren