Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Epidemioloog Orie over COVID-19 in Suriname: “Wij zijn in een kritieke fase”

Geplaatst

op


“Wij willen allemaal dat het aantal cases afneemt, maar het ligt aan onszelf. Als wij ons houden aan de COVID-19-maatregelen moet het wel lukken.” Met deze boodschap tracht epidemioloog Radjesh Orie burgers op het hart te drukken om hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen COVID-19. Deze oproep heeft hij gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persconferentie. Er zijn gisteren 35 positieve gevallen erbij gekomen. In Paramaribo alleen zijn 19 personen positief getest. Ook de 24ste coronadode is genoteerd. Verder zijn er gisteren ook 35 personen genezen verklaard van dit virus.

De arts zei verder dat er steeds meer meldingen van besmettingen binnenkomen. Gebleken is dat de oorsprong van deze besmettingen gekoppeld kan worden aan winkelzaken, handelszaken, grote of kleine bedrijven. Er is een toename van het aantal cases. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen op dagbasis is van rond de 50 naar boven 70 gegaan, zei de epidemioloog.

Volgens hem komen de meldingen van overal en is onduidelijk of de toename in Noord of Zuid is. “Je ziet lekkages naar ressorten die nabij zijn. Ook zien we een verschuiving naar het district Wanica. Wij zijn in een kritieke fase. Als we zo doorgaan, zullen we zoveel cases hebben dat we misschien de situaties hebben als in Frans-Guyana”, zei dokter Orie. Intussen is in Suriname de partiële lockdown van kracht tot en met 10 augustus. Vanaf 21:00 uur tot en met 05:00 uur mag niemand de straat op, mits de persoon behoort tot de essentiële dienst.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Surinaamse hosselaars en de Covid-19 crisis

Geplaatst

op

20200727 193406

Al vier maanden heeft Covid-19 invloed op het leven van alledag in Suriname. Het dragen van een mond en neusbedekking op openbare plaatsen, de anderhalve meter regel en het verbod op samenscholing zijn algemene maatregelen die vrijwel in de hele wereld gelden.

In Suriname komt daarbij nog kijken dat er al maanden geen openbaar vervoer mag rijden. Taxi’s daarentegen mogen dat wel. Veel mensen zijn hun baan kwijt en degenen die niet perse op straat hoeven te zijn, blijven thuis. Er rijden wel illegale taxibusjes die de normale busroutes onderhouden en passagiers vervoeren voor tien Surinaamse dollars. Dat is ongeveer vijf keer meer dan wat een normale stadsrit naar de verschillende woonwijken in Paramaribo kostte voor de crisis.

De kleine ondernemers zoals de (illegale) marktverkopers, de taxibedrijven en de illegale taxibus houders doen moeite om het hoofd boven water te houden. De taxibus houders spreken de weinige voorbijgangers aan om te vragen of ze naar zus of zo een plaats toe moeten. De illegale markten zijn schaars bezocht en aan een taxichauffeur van ‘Mossair taxi’ gevraagd of de zaken beter gaan nu er geen openbaar vervoer is, zegt hij: Nee, want de mensen nemen liever een taxibus.

Het normale leven in Suriname is ontwricht door Covid-19 en de kleine ondernemers behoren bij de groep die de hardste klappen vangen.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Medewerker parket geïnfecteerd met covid-19; maatregelen aangepast

Geplaatst

op

Kantongerecht Wulfinghstraat 25102017

De maatregelen voor strafzaken in het gerechtsgebouw zijn aangepast. Het gaat om het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfingstraat. Bij de parketwacht is afgelopen week een van de medewerkers besmet geraakt met het coronavirus.

Dit betekent dat alleen strafzittingen in eerste aanleg en in hoger beroep voortgang zullen vinden. Het horen van verdachten zal daarom ook telefonisch plaatsvinden. Alleen de rechters, de vervolgingsambtenaar en de griffier zullen aanwezig zijn tijdens de zittingen.

De temperatuur van degenen die zich naar het gerechtsgebouw begeven zal gemeten worden. De betrokkene wordt niet toegelaten indien de temperatuur hoger ligt van 37.5 graden. Ook moet een ieder voorzien zijn van een mond- en neusbedekking. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen