donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Enorme wateroverlast in Commewijne

lees ook ...

Landbouwers Boven-Suriname krijgen Landbouwmachines

Het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning heeft op woensdag 22 maart jongstleden agrarische landbouwmachines en ander landbouw materiaal geschonken aan Landbouwers ...

De plantage Bakkie in Commewijne heeft te kampen met een enorme wateroverlast. Bakkie, de laatst bewoonde plantage aan de linkeroever van de Commewijnerivier, heeft last van water, omdat de plantage een ringdam heeft die niet af is.

De ringdam is om de plantage heen gebouwd, maar bij de laatste driehonderd meter is het werk gestopt. Die opening van driehonderd meter laat nu het vele water door van de omliggende, onbewoonde plantages die verworden zijn tot zwampen.

Sommige bewoners kunnen hun huis helemaal niet uit. Wie in een hoogbouwwoning woont met het berghok beneden heeft ook last van het water. Deze maand is de natste voor Suriname. Er is nu sprake van grote regentijd, die midden april is ingegaan en duurt tot en met midden augustus.

Afgelopen dinsdag heeft het op sommige plekken heel hard geregend, waardoor straten en percelen blank zijn komen te staan. Paramaribo Noord, maar ook het centrum had een enorme wateroverlast. Het water trekt zich inmiddels langzaam terug.

Hoofd van de Meteorologische Dienst Suriname, Sukarni Sallons-Mitro, zegt dat de neerslag van de afgelopen dagen niet vreemd is, maar het kan wel een keertje ietsje meer zijn. De Meteorologische Dienst heeft gisteren op enkele van haar stations meer dan 100 millimeter gemeten. Volgens haar zal het vandaag, hoewel het bewolkt is, minder regenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnorme wateroverlast in Commewijne