woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(1)

Enige staatsbus Apoera rijdt al een jaar niet

lees ook ...

Inheemse dorpsleiders bespreken belangrijke kwesties met Sur...

Op uitnodiging van de regering hebben vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi en een cluster van m...

De enige staatsbus van Apoera rijdt al een jaar niet. Dat melden bewoners van Apoera aan onze redactie. “We weten niet wat de reden is en als we naar het Nationaal Vervoersbedrijf bellen, krijgen wij ook geen informatie”, aldus een bewoner. Wil hij Paramaribo bereiken, moet hij SRD 1000 neertellen. De staatsbus kostte SRD 125. 

Apoera kreeg in april 2018 een staatsbus die twee keer per week de route Apoera, Section en Washabo vanuit Paramaribo onderhield. Toen was Theresia Cirino districtscommissaris van Kabalebo. Het Nationaal Vervoersbedrijf heeft zonder enige uitleg de route stilgelegd. “Wie nu Paramaribo wil bereiken moet keihard geld neertellen en niet iedereen heeft het geld om de reis af te leggen”, aldus een bewoner. Hij hoopt dat de bus opnieuw wordt ingezet. Het dorp kampt al jaren met een gebrekkige infrastructuur. 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnige staatsbus Apoera rijdt al een jaar niet