woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Energiesubsidie niet 100 procent afgebouwd; SRD 500 miljoen vrijgemaakt

lees ook ...

President Santokhi pleit voor intensieve samenwerking met Ar...

President Chandrikapersad Santokhi staat achter een intensieve samenwerking met Argentinië. Tijdens de 213e herdenking van de Meirevolutie op  25 mei 2023 gaf het staatshoofd aan dat diplomatie een pr...

De overheidssubsidie voor energie is niet voor 100 procent afgebouwd. Er is nog steeds sprake van subsidie, zegt minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). In het parlement ging Abiamofo in op vragen over de nieuwe tarievenstructuur. Hij onderstreept de mening van het college dat er rekening moet worden gehouden met de minderdraagkrachtigen in de samenleving.

Minister Abiamofo deelt de mening dat inderdaad de kwetsbaren in de samenleving die niet kunnen betalen geïdentificeerd worden. Maar dat heeft te maken met het algemeen subsidiebeleid. De regering heeft daarom op basis van het draagvermogen van de staat het besluit genomen om SRD 500 miljoen beschikbaar te stellen voor subsidie.

De bewindsman presenteerde de nieuwe situatie voor wat betreft het terugbrengen van de subsidie voor de fase 1, 2 en 3 aansluitingen. “De overheid heeft de subsidie niet 100% afgebouwd. Dit is de werkelijke situatie wanneer we praten over subsidie. Dus er is nog steeds sprake van subsidie”.

Minister Abiamofo benadrukt dat de impact van het beleid ten aanzien van subjectsubsidie – waarbij niet eenieder meer wordt gesubsidieerd – naar de juiste definitie van het woord wordt gepresenteerd. Hiermee is de regering ook bezig. De bewindsman blijft er wel bij dat middels de nieuwe tarievenmethodologie met rationalisatie de hele energievoorzieningssector inzichtelijk gemaakt is.

“Het heeft te maken met factoren die bijdragen aan, maar ook invloed hebben op de kostprijs van energie. Die factoren zijn nu helemaal duidelijk”, zei de NH-minister. Hij voegde eraan toe dat de overheid op heel wat van die factoren helaas geen invloed heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnergiesubsidie niet 100 procent afgebouwd; SRD 500 miljoen vrijgemaakt