dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Energie Bedrijven Suriname wijst op alertheid bij afschieten vuurwerk

lees ook ...

Commissie Collectieve rechten inheemsen en tribale volken ge...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft donderdag de commissie Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken geïnstalleerd. De commissie wordt belast met het begeleid...

Het is toegestaan om tussen 27 december en 2 januari vuurwerk af te schieten. De Energie Bedrijven Suriname wijst erop, dat alertheid noodzakelijk is bij het afschieten van vooral siervuurwerk. Kronto’s, fonteinen en vuurpijlensoort trekken jaarlijks veel bewonderaars, maar zijn tegelijk het gevaarlijkst.

 Het afschieten moet ook geschieden op veilig terrein. “Dat moet zoveel als mogelijk gebeuren op locaties waar er geen elektriciteitsdraden voorkomen, zoals op open velden. Dat is niet alleen van belang voor de eigen veiligheid, maar ook ter bescherming van het elektriciteitsnet”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

De EBS is zich ervan bewust, dat het bovengenoemde vuurwerk veel schade kan veroorzaaken wanneer het in aanraking komt met het electriciteitsnet, waar zij minstens kunnen zorgen voor een storing. De gemeenschap kan daardoor de dupe worden van de gevolgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnergie Bedrijven Suriname wijst op alertheid bij afschieten vuurwerk