zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Energie Bedrijven Suriname wijst op alertheid bij afschieten vuurwerk

lees ook ...

Shalini Khedoe neemt het roer over als Commercieel directeur...

Shalini Khedoe is aangesteld als de nieuwe commercieel directeur van de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname (NOB), waarmee het directieteam nu uit twee personen bestaat, na meer dan 20 jaar. Deze...

Het is toegestaan om tussen 27 december en 2 januari vuurwerk af te schieten. De Energie Bedrijven Suriname wijst erop, dat alertheid noodzakelijk is bij het afschieten van vooral siervuurwerk. Kronto’s, fonteinen en vuurpijlensoort trekken jaarlijks veel bewonderaars, maar zijn tegelijk het gevaarlijkst.

 Het afschieten moet ook geschieden op veilig terrein. “Dat moet zoveel als mogelijk gebeuren op locaties waar er geen elektriciteitsdraden voorkomen, zoals op open velden. Dat is niet alleen van belang voor de eigen veiligheid, maar ook ter bescherming van het elektriciteitsnet”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

De EBS is zich ervan bewust, dat het bovengenoemde vuurwerk veel schade kan veroorzaaken wanneer het in aanraking komt met het electriciteitsnet, waar zij minstens kunnen zorgen voor een storing. De gemeenschap kan daardoor de dupe worden van de gevolgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnergie Bedrijven Suriname wijst op alertheid bij afschieten vuurwerk