donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Energie Autoriteit installeert nieuwe RvT

lees ook ...

Lijk vermoedelijk vermoorde bejaarde in haar woning aangetro...

De politie van het bureau Groningen heeft op zondagochtend 28 mei 2023, het lijk van de 77-jarige K.B., in verre staat van ontbinding in de keuken van haar woning aan de Smithfieldweg in het district ...

Het ministerie Natuurlijke Hulpbronnen heeft de nieuwe Raad van Toezicht (RvT) van de Energie Autoriteit Suriname geïnstalleerd. De raad voorziet de directie adviezen over vraagstukken binnen de energiesector. De raad wordt bemenst door 7 raadsleden, waarvan drie worden voorgedragen door de overheid.

De overige vier raadsleden zijn vertegenwoordigers van de universiteit, consumentenwereld, ondernemerswereld en de vakbeweging voorgedragen. De vorige raad heeft aangezeten tot 15 januari 2021. Het nieuwe bestuur is geïnstalleerd door minister David Abiamofo op 9 juli 2021, met als ingangsdatum 15 januari 2021.

Het nieuw bestuur is gekozen voor drie jaar en heeft als voorzitter Anand Kalpoe, die is voorgedragen door de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Vanuit de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Economische Zaken en Financiën en Planning zijn respectievelijk Thelma Douglas, Samuel Mehairjan en Viren Adjodhia voorgedragen. Namens het bedrijfsleven en fabrikanten neemt Gerard Lauw zitting in de raad, Dino Oediet voor de vakbeweging en Grace Bosdorp namens de consumentenkring.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEnergie Autoriteit installeert nieuwe RvT