Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Elfde editie Sa Ndyuka Uma gelanceerd

Geplaatst

op

door

In het  CourtyardMariott  hotel heeft de lancering plaatsgevonden van de  elfde editie Sa NdyukaUma contest. Het thema daarbij is  “BusiKonde Uma fu tide” . Dit contest wordt gehouden op 26 juli 2019  in de AnthonyNesty Sporthal.

Tijdens de launch zijn de dames die meedingen naar de titel van Sa Ndyuka Umagepresenteerd aan het publiek door middel van een sprankelende cultureledansopvoering. De laatste Sa Ndyuka Uma was in 2007 gehouden. De organisatieligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma.

Met deze contest beoogt de Stichting de culturele enmaatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeenen Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten. Verder biedt deze ookeen platform om de waardigheid van de cultuur van de etnische groep positiefvoor het voetlicht te plaatsen.

 De dames diemeedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma zijn: 1)Dinge Romaica 2)Misdjan Zuwena3)Bow Kedischa 4)Engelhart Marcella 5)Misiedjan Sudeska 6)Goddet Odile 7)KodjoRachel 8)Djanie Livinia 9)Toto Vhy-Shelta.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

VCB Hosselaar doet aangifte tegen politie ambtenaar

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Keizerstraat heeft onlangs een actie gedraaid in de binnenstad van Paramaribo. Het gaat bij deze om een zuiveringsactie om illegale verkopers in de omgeving van de Centrale markt en de VCB bank in de kraag te vatten. Volgens enkele hosselaars die dagelijks voor de VCB bank zijn ging niet alles feilloos. Volgens een hosselaar is hij bij die actie door een agent die bekend bij hem is gezakkenrold . Culturu.com sprak met de aangever van het geval en de politie.

Lees verder

Suriname

Centrale Markt krijgt grote schoonmaakbeurt

Geplaatst

op

door

De Centrale Markt van Suriname gelegen aan de Waterkant geniet momenteel een grote schoonmaakbeurt. Het schoonmaken van de markt gebeurt op regulier basis maar om een bepaalde periode kiest de leiding van de markt er voor om een grote schoonmaak van de markt te doen. Culturu.com bracht ook een bezoek aan de grote schoonmaak en had een gesprek met de marktmeester, John Lecton

Lees verder

Meest gelezen

X