Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Elfde editie Sa Ndyuka Uma gelanceerd

Geplaatst

op

door

In het  CourtyardMariott  hotel heeft de lancering plaatsgevonden van de  elfde editie Sa NdyukaUma contest. Het thema daarbij is  “BusiKonde Uma fu tide” . Dit contest wordt gehouden op 26 juli 2019  in de AnthonyNesty Sporthal.

Tijdens de launch zijn de dames die meedingen naar de titel van Sa Ndyuka Umagepresenteerd aan het publiek door middel van een sprankelende cultureledansopvoering. De laatste Sa Ndyuka Uma was in 2007 gehouden. De organisatieligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma.

Met deze contest beoogt de Stichting de culturele enmaatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeenen Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten. Verder biedt deze ookeen platform om de waardigheid van de cultuur van de etnische groep positiefvoor het voetlicht te plaatsen.

 De dames diemeedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma zijn: 1)Dinge Romaica 2)Misdjan Zuwena3)Bow Kedischa 4)Engelhart Marcella 5)Misiedjan Sudeska 6)Goddet Odile 7)KodjoRachel 8)Djanie Livinia 9)Toto Vhy-Shelta.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

“ Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbnak van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Lees verder

Suriname

Hew A Kee belooft versterking banden Suriname Servië

Geplaatst

op

door

Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië heeft op dinsdag 25 juni 2019 zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de republiek Servië, Aleksander Vucic. In totaal zijn er van 16 ambassadeurs geloofsbrieven ontvangen.

Hew A Kee zegt zich in te zetten voor de versteviging van de handel tussen Suriname en Servie en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen.

Lees verder

Meest gelezen

X