dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Elektrificatieproject Nickerie opgeleverd

lees ook ...

ABOP misbruikt ministerie van Grondzaken voor partijbelang

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, die in Nickerie was met zijn politieke partij ABOP, pleitte ervoor dat het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) alle Nickerianen helpt uit de problemen di...

Met een druk op de knop hebben president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk de Giebelstraat en omgeving in de Van Pettenpolder in het district Nickerie van elektriciteit voorzien. Het staatshoofd is met een delegatie in het rijstdistrict voor de oplevering van het elektrificatieproject. De president zei in zijn toespraak dat de regering geen losse acties uitvoert. Dit is onderdeel van een samenhangend beleid dat de regering heeft uitgestippeld.

President Santokhi stelde, dat de regering in de afgelopen negen maanden hard heeft gewerkt. De financiële staatshuishouding is volledig onder controle en er zijn acties ondernomen op het sociale vlak. Er worden in diverse districten elektra projecten uitgevoerd omdat de burgers daar recht op hebben. De president kondigde meer acties aan om ook op onderwijsgebied ontwikkelingen te stimuleren zoals gratis Wi-Fi op scholen.

In de urgentiefase heeft de regering meer dan 80% uitgevoerd. Het staatshoofd is blij met de verrichtingen van de EBS om projecten uit te voeren in de districten. Het project is binnen korte tijd gerealiseerd voor de bewoners. Er komt overal licht in uw omgeving, aldus de president. Nickerie is een belangrijk district. Er komt verder onder meer een landbouwproject van U$ 30 miljoen om de landbouw verder te ontwikkelen.

Vp Brunswijk zei dat de regering niet wacht met het uitvoeren van projecten kort voor de verkiezingen. De regering zal het volk geven wat het nodig heeft. Hij riep de bewoners op goed gebruik te maken van de beschikbare energie.

Minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ad-interim gaf aan, dat Suriname zich conform de Sustainable Development Goals gecommitteerd heeft om in 2030 iedereen te voorzien van energie en water. Energie speelt een cruciale rol bij huishoudens en productiesectoren. NH ondersteunt ook initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. De bewindsman liet optekenen dat in de toekomst Nickerie een zonne-energiepark krijgt.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij maakt ook deel uit van de delegatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameElektrificatieproject Nickerie opgeleverd