Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Twaalf busvergunningen PL-route ingetrokken

Geplaatst

op

door

De Verkeersunit van regio Midden heeft tijdens verkeerscontroles aan de Indira Gandhiweg twaalf busvergunningen ingetrokken. Deze controles die meer gericht waren op de buschauffeurs op de route Paramaribo-Lelydorp (PL), zijn op verschillende locaties in het ressort de Nieuwe Grond uitgevoerd.

De meeste PL-lijnbuschauffeurs hebben het tot een gewoonte gemaakt om op de rijwielpaden te rijden, meldt de politie Public Relations. Onder deze buschauffeurs bevonden zich zeven, die een vonnis op hun naam hebben staan. Allen kregen een boete opgelegd, die is afgehandeld.

De ingetrokken vergunningen, worden voor verdere afhandeling opgestuurd naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en  Communicatie (OWT en C).

Lees verder

Suriname

Verduidelijking gebruik E-applicatie voor Surinaams visum of toeristenkaart

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft goede notie genomen van de door het publiek aangehaalde issues, inzake gebruik van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem. Naar aanleiding hiervan deelt het ministerie van Buitenlandse Zaken mee dat er in de afgelopen periode geen technische problemen zijn waargenomen op het platform. Dagelijks worden gemiddeld meer dan 400 aanvragen voor een visum- of toeristenkaart verwerkt. Vanaf de introductie van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem in april 2019, tot en met december zijn er 25.282 aanvragen afgehandeld.

Van 01 tot en met 24 januari 2020, zijn er 9.500 aanvragen verwerkt, waarvan 5.415 uit Nederland. Het E-Visa systeem vergemakkelijkt de aanvraagprocedure, bevordert het gebruikersgemak en is ontwikkeld voor de cliënt met in achtneming van alle veiligheidseisen.

Met ingang van 01 januari 2020, kunnen de aanvragen voor een E-Visum- en E-Toeristenkaart via de website: https://suriname.vfsevisa.com of suriname.vfsevisa.com geaccepteerd en worden afgehandeld. Deze dienstverlening wordt namens het ministerie van Buitenlandse Zaken verleend door VFS Global. De website is naast het Nederlands en het Engels ook beschikbaar in het Spaans, Portugees, Frans en Mandarijn. Het visum of de toeristenkaart kan overal ter wereld en op elk tijdstip worden aangevraagd via een mobiele telefoon, tablet of computer.

Voor dringende- of spoedgevallen (ernstige ziekte of overlijden) kan men zich wenden tot de dichtstbijzijnde vertegenwoordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland van maandag tot en met vrijdag, of kan 1 x 24 uur contact worden opgenomen op de volgende emailadressen: spoedvisum@gov.sr of spoedvisum@gmail.com.

VOOR REIZIGERS NAAR SURINAME

Op de reizigers naar Suriname wordt het beroep gedaan, de aanvraag voor een visum of voor een toeristenkaart tenminste 72 uur vóór de voorgenomen aankomstdatum in Suriname, in te dienen. Met uitzondering van weekenden en nationale feestdagen worden E-visum- en E-toeristenkaartaanvragen binnen 24 uur beslist. In de weekenden en op de nationale feestdagen zullen alleen dringende- of spoedgevallen in behandeling worden genomen. Benadrukt wordt dat passagiers bij het inchecken een print-out van hun visum of toeristenkaart moeten overleggen om te voorkomen dat de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd.

Ten aanzien van de betaling worden de volgende betaalmethoden geaccepteerd: MasterCard, Visa and Maestro credit-/debit card en IDEAL.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de Visum klantenservice bereikbaar is van maandag tot en met vrijdag, van 06.00 uur tot en met 18.00 uur. Indien men problemen ondervindt bij de aanvraag kan er contact worden gemaakt met de klantenservice voor de nodige assistentie en begeleiding.

De klantenservice is te bereiken op de volgende telefoonnummers:

  1. (+597) 473822 (Suriname)
  2. (+1 )929 214 1755 (Verenigde Staten van Amerika);
  3. (+31)203 690 855 (Nederland); of via

info.suriname@vfsghelpline.com  of de live support chat van de VFS klantenservice via de website.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen