maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Elektriciteit dansend verwelkomd in Ovia Olo; binnenkort stromend water

lees ook ...

Goudondernemer Brunswijk is het niet eens met duurdere brand...

- Goudondernemer Ronny Brunswijk is het niet eens om zijn sector meer te laten betalen voor brandstof. - Er komt voor 2027 geen offshore olieproductie volgens de CEO van Staatsolie. - Discussiepunte...

Het dorp Ovia Olo in het district Marowijne beschikt nu permanent over stroom. Voor de bewoners is het een heuglijk moment, dat dansend is verwelkomd. De dorpelingen zijn enorm blij, omdat voor hun een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling is gegaan. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de schakelaar omhooggeduwd, waarna de straatlampen aangingen.

In het dorp zijn 27 huizen meteen voorzien van permanente stroom. Verschillende hoogwaardigheidsbekleders hebben het woord gevoerd. De rode draad van de verschillende toespraken ging over bewuste ondernemerschap, persoonlijke en groepsontwikkeling. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie is speciaal afgereisd naar het gebied.

Zij liet aan haar gehoor weten dat de Surinaamse regering een bedrag van SRD 25 miljoen voor startende ondernemers heeft gereserveerd. Dit in de vorm van de micro, kleine- en middelgrote ondernemingen fonds. De bewindsvrouw beloofde dat de afdeling in Marowijne specifieke training en begeleiding zal verzorgen aan de behoeftigen voor het schrijven van een bedrijfsplan.

De vp heeft de bewoners opgeroepen om goed gebruik te maken van de aanbiedingen van minister Walden. DNA-voorzitter Marinus Bee riep het traditioneel gezag en ondernemers van de regio op om partnerschappen aan te gaan, om zodoende de operatie kosten te verminderen.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft beloofd zo gauw mogelijk schoon drinkwater uit de kraan te laten stromen in de huishoudens. Vanaf het aantreden van deze regering is de elektrificatie van EBS al in 10 dorpen gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameElektriciteit dansend verwelkomd in Ovia Olo; binnenkort stromend water