vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Electtreciteitsvoorziening in Wageningen stilgelegd

lees ook ...

VHP benadrukt werken voor toekomst bij 150 jaar Hindoestaans...

Jaarlijks wordt op 5 juni de Á-Pravási Divas of Hindoestaanse Immigratiedag herdacht. Dit jaar markeert de 150e verjaardag sinds de aankomst van de eerste Hindoestaanse contractarbeiders uit het voorm...

Vanmorgen dinsdag 27 april  heeft de EBS de elektriciteitsvoorziening in Wageningen rond 08.00u uit voorzorg uitgeschakeld, omdat de Nickerierivier nabij de centrale na zware regenval in de ochtend buiten haar oevers is getreden. Vanuit de beheerder van de centrale te Wageningen kwamen hedenochtend rapportages dat het water de centrale binnen stroomde. De kabels die vanuit de centrale lopen en de stroom moeten transporteren, liggen onder water.

De generatoren werden daarom om veiligheidsredenen meteen uitgeschakeld. Elektriciteit en water vormen een levensgevaarlijke combinatie maar om schade in de opwekcentrale te voorkomen is de opwekking in Wageningen stil gelegd. Ongeveer 860 huishoudens en bedrijven zijn hierdoor verstoken van elektriciteit. Zodra het water is weggetrokken kunnen de technici van de EBS nagaan hoe de opwekking weer op te starten. In de tussentijd vraagt de EBS aan de gemeenschap te Wageningen om geduld en begrip voor de situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameElecttreciteitsvoorziening in Wageningen stilgelegd