donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Eindrapport OAS Electorale Waarnemingsmissie Suriname

lees ook ...

Roofoverval op goudveld mislukt

Politiebureau Brokopondo en het Regio Bijstandsteam Midden hebben in samenwerking de verdachten Piendjel P. (24), Rivaldo P. (19) en Revelino R. (21) aangehouden op het aanmeersteiger bij het stuwmeer...

Tijdens een virtuele reguliere vergadering van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Washington D.C. in de Verenigde Staten van Amerika, vond op 14 juli jongstleden de presentatie plaats van het eindrapport van de OAS electorale waarnemersmissie over de algemene, vrije en geheime verkiezingen van de Republiek Suriname, gehouden op 25 mei 2020.

Ambassadeur Gonzalo Koncke, voorzitter van de electorale missie, complimenteerde Suriname tijdens zijn presentatie van het rapport voor de wijze waarop de verkiezingen zijn georganiseerd en verlopen, alsook voor een vreedzame regeringswisseling. Tevens werd opgemerkt dat Suriname het eerste land in de Caribische regio is dat te midden van de COVID-19-pandemie, verkiezingen organiseerde.

De ambassadeur van de Republiek Suriname bij de OAS, Niermala Badrising, sprak haar  waardering uit over de presentatie van het eindrapport en de constructieve betrokkenheid van de verkiezingswaarnemingsmissie bij de samenstelling van het rapport over de laatst gehouden verkiezingen in Suriname. De ambassadeur benadrukte de uitdagingen van institutionele, organisatorische, logistieke en fysieke aard waarmee Suriname te maken had als eerste land in de regio bij het organiseren van verkiezingen te midden van de COVID-19-pandemie. Zij gaf aan dat Suriname goede nota heeft genomen van de aanbevelingen van de waarnemingsmissie en sprak ook haar waardering uit tegenover de landen die een financiële bijdrage hebben gegeven.

President Chandrikapersad Santokhi installeerde in september 2020 een nieuwe Onafhankelijke Kiesraad. Ook wordt er in opdracht van de President een studie gedaan naar de haalbaarheid van een onafhankelijke verkiezingsautoriteit voor de algemene organisatie en het beheer van nationale verkiezingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindrapport OAS Electorale Waarnemingsmissie Suriname