maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk tweede ambulance voor Coronie

lees ook ...

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met min...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dins...

In het bijzijn van de districtscommissaris (dc) van Coronie, Michael Winter, is een ambulance overgedragen aan het Medisch Centrum van RGD te Coronie. Een delegatie bestaande uit het bestuur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en het ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het district.

Dc Winter heeft de noodzaak voor een tweede ambulance in het district, reeds eerder aangegeven. Met deze overdracht is niet alleen de garantie gegeven voor een betere dienstverlening aan het district, maar ook voor de noodzaak op de Oostwestverbinding.

De delegatie heeft van deze gelegenheid gebruikgemaakt om een werkbezoek te brengen aan de poli op het Medisch Centrum van RGD. Frankel Brewster, poliarts van het Medisch Centrum, gaf de delegatie een rondleiding. Er zijn enkele voorstellen gedaan voor het upgraden welke in overweging genomen zullen worden.

De medicamentenvoorziening voor de poli is opgeheven en er zijn genoeg basis medicijnen aanwezig en ook spoedmedicatie. Er zal wat betere afstemming plaatsvinden voor het garanderen van medicamenten. De behoefte voor sneltesten om bloed- en urineonderzoek te doen is naar voren gebracht door het personeel van de poli.

Er zijn ook gelijk afspraken gemaakt over de inzet en het beheer van de ambulance. Ook is afgesproken dat er gewerkt zal worden aan een roulatieschema voor artsen op de poli. Het district beschikt over een arts en die is niet voldoende voor het district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk tweede ambulance voor Coronie