dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(1)

Eindelijk salarisverhoging voor assistent-artsen

lees ook ...

Regering biedt 10% loonsverhoging per 1 juli 2024: COL eist ...

De Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een eis van 50% loonsverhoging bij de regering neergelegd. Daarnaast verlangt de organisatie de incorporatie van de koopkrachtversterking...

Er komt een salarisverhoging voor assistent-artsen. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid onlangs in het parlement. Ramadhin legde uit dat deze artsen maandelijks SRD 1715 ontvangen. Dit bedrag wordt opgetrokken naar SRD 10.000.

Het zijn studenten in de afrondende fase van hun opleiding tot arts. Deze groep werd echter niet meegenomen in de veranderingen van 2009, waardoor ze nog steeds datzelfde lage bedrag verdienen.

Ramadhin benadrukte dat het onacceptabel is dat mensen anno 2023 nog steeds zo’n laag salaris ontvangen. Enkele maanden terug werd de bewindsman geconfronteerd met dit probleem en pakte het meteen aan. Volgens hem gaat het om studenten die zich aan het specialiseren zijn en zelf heel veel investeren. Het geld dat zij ontvangen is in feite een tegemoetkoming, maar het is geen realistisch bedrag.

Er is na goed overleg tussen de groep van assistent-artsen en de regering in de Raad van Ministers vergadering besloten, deze groep ook mee te nemen in het FISO-systeem. “De assistent-artsen zullen worden ingedeeld in schaal 10A en zullen vanaf eind augustus, een brutosalaris van SRD 10.000 ontvangen”, beweert minister Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk salarisverhoging voor assistent-artsen