dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk fysiek Nationale Kunstbeurs na twee jaar

lees ook ...

Minister Ramdin vergadert met Haiti, Kenya en de Vs over Ha...

Minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 22 september 2023 op uitnodiging van zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken, deelgenomen aan een onderhoud met internationale partners, waaronder de minister ...

Donderdagavond werd de Suriname International Art Fair 2022 in De Hal geopend met toespraken, dans- en muziekoptredens, onder het hoofdthema Diversiteit. Het duurt tot 30 oktober.  Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wees op het belang van kunst in het onderwijs. Ook deze keer is de belangstelling groots, zowel van het publiek als kunstenaars in binnen- en buitenland. Vier specials worden tijdens de beurs gepresenteerd.

Werken van leerlingen van de kunstopleidingen G-Artblok, Nola Hatterman Art Academy en AHKCO studierichting Beeldende Kunsten vertegenwoordigen de instellingen. Fotografie, schilderijen, keramiek, digitale kunstwerken en installaties in allerlei vormen zijn tentoongesteld.

Ook vier specials rond het hoofdthema creativiteit worden gepresenteerd. Een gesprek van beeldende kunstenaar Paul Woei en zijn zoon chef-kok Patrick Woei is in een filmpje vastgelegd. Kennisoverdracht van kunstenaar George Struikelblok naar de jeugd wordt ook belicht. Wijlen Soeki Irodikromo, die op 18 augustus 2020 overleed, heeft ook een plek gekregen. Hij was een stonfutu, die aan elke NK-editie deelnam. Zijn leerlinge Normie Amatmoekri heeft hem met een mini-borstbeeld vereeuwigd.

Een Visual Art in Progress-project waarbij oude houten Surinaamse huizen zijn gefotografeerd hoort ook tot de specials. “Deze gefotografeerde huizen zullen vervolgens als een pentekening aan kunstenaars aangeboden worden met het verzoek om op eigen creatieve wijze een eigen invulling te geven”, aldus Brahim. In december zal dit project gelanceerd worden in het Surinaamsch Rumhuis.

Na  de sluiting kunnen de creaties via siaf.sr bezichtigd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk fysiek Nationale Kunstbeurs na twee jaar