woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk fysiek Nationale Kunstbeurs na twee jaar

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

Donderdagavond werd de Suriname International Art Fair 2022 in De Hal geopend met toespraken, dans- en muziekoptredens, onder het hoofdthema Diversiteit. Het duurt tot 30 oktober.  Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wees op het belang van kunst in het onderwijs. Ook deze keer is de belangstelling groots, zowel van het publiek als kunstenaars in binnen- en buitenland. Vier specials worden tijdens de beurs gepresenteerd.

Werken van leerlingen van de kunstopleidingen G-Artblok, Nola Hatterman Art Academy en AHKCO studierichting Beeldende Kunsten vertegenwoordigen de instellingen. Fotografie, schilderijen, keramiek, digitale kunstwerken en installaties in allerlei vormen zijn tentoongesteld.

Ook vier specials rond het hoofdthema creativiteit worden gepresenteerd. Een gesprek van beeldende kunstenaar Paul Woei en zijn zoon chef-kok Patrick Woei is in een filmpje vastgelegd. Kennisoverdracht van kunstenaar George Struikelblok naar de jeugd wordt ook belicht. Wijlen Soeki Irodikromo, die op 18 augustus 2020 overleed, heeft ook een plek gekregen. Hij was een stonfutu, die aan elke NK-editie deelnam. Zijn leerlinge Normie Amatmoekri heeft hem met een mini-borstbeeld vereeuwigd.

Een Visual Art in Progress-project waarbij oude houten Surinaamse huizen zijn gefotografeerd hoort ook tot de specials. “Deze gefotografeerde huizen zullen vervolgens als een pentekening aan kunstenaars aangeboden worden met het verzoek om op eigen creatieve wijze een eigen invulling te geven”, aldus Brahim. In december zal dit project gelanceerd worden in het Surinaamsch Rumhuis.

Na  de sluiting kunnen de creaties via siaf.sr bezichtigd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk fysiek Nationale Kunstbeurs na twee jaar